Öğrenci Velilerinden para isteniyor iddiası!

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde Servet Gören çocuğunu anaokuluna kayıt yaptıran bir veliden 30 TL kayıt parası alındı. Veli istenilen parayı bankaya yatırdıktan sonra çoğunu okula kaydettirebildi ve Bankaya yatırdığı dekontu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Dikili mahallemiz sınıraları içerisinde yer alan Sevgi Anaokulana kayıt ettirmek istedi. Okul yönetimi veliden 30 lira kayıt parası istedi. Bakanlığın 'Kayıt parası alınmayacak' açıklamalarını idarecilere hatırlatan veli, çocuğunu ancak 30 lirayı okulun hesabına yatırarak kayıt ettirebildi.  

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Servet Gören şu görüşlere yer verdi: “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZA BAĞLI

Eğitim kurumlarımız idareciler tarafından ticarethaneye dönüştürülmemesini sosyal medya aracılığıyla duyurmak istiyorum.

27.08.2019 Tarihinde oğlum Mehmet Şervan GÖREN'i Suruç ilçemiz Dikili mahallemiz sınıraları içerisinde yer alan Sevgi Anaokulana kayıt etmek için başvuruda bulundum başvuru esnasında okul idarecisi bana aidat adı altında bı hesap numarasına para yatırmasını talep eti ve ben böylesi bir durum için MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZIN aldığı bir karar var ise bu parayı yatırırım dedim ve 02.09.tarihinde tekrar okula gittiğimde öğrencimizin kayıdı olup olmadığını öğrenmek istedim okulun idarecisi para yatırılmadan kesinlikle kayıt yapılmaz dedi. Bu hususta bu durumu teyit ve belgelemek için okula 1 aylık aidat ücretini yatırdım dekontuyla birlikte sizinle paylaşmak istiyorum .

Yetkili birimlere durumu bildirdim mutlaka konuya özen gösterilmesini talep ediyorum .

Benim derdim kesinlikle maddiyat değil kesinlikle hukuksuzca alınan bir ücrettir ailelerimizin duyarlı olmasını önemle arz ediyorum.” Dedi.