NİHAT ÇİFTÇİ: ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ OLAN PROJELER BEKLETİLEMEZ

Nihat Çiftçi beş madde halinde yaptığı paylaşımlarda şu görüşlere yer verdi:

1-Trambüs projesi daha önce Sn. Ahmet Bahçıvan ve Sn. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlarımız tarafından fikir olarak sunuldu. Bunun projelendirilmesi ve ihale edilmesi benim dönemimde oldu. Dilerim bitirilmesi de bu dönemde olur.

2-Büyükşehirlerin tamamında ya raylı ya da metro projeleri hayata geçmiş veya geçmektedir. Ne hikmetse Şanlıurfada Trambüs projesi bitirilmek istenilmemektedir. Bir şehirde; trambüs, tramvay  bitirilmeden toplu ulaşım çözülmüş olmaz.

3-Değerli hemşehrilerim yapılacak tek şey döviz kuru yüksekliğinden teehhüdünü yerine getiremeyen firmanın sözleşmesini feshetmek, teminatı belediyeye  alınarak, yeniden Trambüs makinalarını ihale etmektir. Trambüs bedeli İlbank hesabında hazır beklemektedir.

4- üç buçuk yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Bu kısa sürede; çöp tesisleri, arıtma tesisleri, köprülü kavşaklar, bulvarlar, Ges tesisleri,sosyal ve spor tesisleri, fuar merkezi gibi sayısız projeye başlayıp bitirdim. Trambüs projesi de bitmedi.

Şehir için önemli olan projeler bekletilemez. Defalarca kamuoyuna sunduğum trambüs projesi sürecini tekrar paylaşıyorum. Halkımızı doğru bilgilendirmek hepimizin görevidir. Dedi.