NECDET KARADENİZ YAZDI "ONKOLOJİ"

Karadeniz yazdığı köşe yazısında şunları belirtti.

“Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Onkoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Sayın Hakan Büyükhatipoğlu görevinden istifa etti.

Bu istifanın nedenleri hakkında bir açıklama henüz kamuoyuna duyurulmuş değil.

Gerekli mercilerin bu açıklamayı nedenleri ile birlikte kamuoyuna duyurulmasını bekliyoruz.

Üç milyonluk nüfusa sahip bir ilde artık kanser hastaları ile ilgilenecek bir doktor ne yazık ki artık yok.

Kanser hastaları artık komşumuz Gaziantep’te bulunmak ve tedavilerini orada olmak zorunda kalacaklar. Peki parası olmayıp; gelip gidemeyen kanser hastalarımız ne yapacaklar? Nasıl tedavilerini olacaklar ?

Komşumuz Antep her alanda ileriye koşuyorken, kendini geliştiriyorken biz onca boş işlerin yanından artık kanser hastalarımıza bile tedavi ortamı sunamayacak duruma gelmiş bulunuyoruz.

Daha önce bir yazımda 20 milyon TL değerinde bir Pet cihazının üniversite hastanesinde yer aldığını yazmıştım. Bari onu da komşumuza bağış yapalım da boşa durmasın orada.

Bu arada yalnız Hakan bey değil; karaciğer nakli yapan genel cerrah Prof. Dr sayın Mehmet Yılmaz ve girişimsel radyolog Doç.Dr sayın Mehmet Kollu’nun da hastaneden gönderileceği söyleniyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde bazı yönetimsel hataların ve eksikliklerin olduğunu düşünüyorum.

Sayın Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK’e bu yazı aracılığı ile seslenmek istiyorum. Görevinizi iyi niyetle ifa etme gayesinde olduğunuzu düşünüyorum fakat bazı şahıs/şahıslar tarafından yanlış yönlendirildiğinizi düşünüyorum. Bu şehre birçok kişi bazı alanlarda hak etmediğini yaşatıyor, yaşattırıyor; bari sağlık alanında bu insanların yüzü gülsün. Sizden ricam; bir an evvel farkındalık oluşturup yönetim kadronuzu ve kararlarınızda yanılmaya neden olan bu şahıs/sahışları gözden geçirip gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum.” Dedi.