NECDET KARADENİZ YAZDI "KİMDİR? NEDİR?"

Necdet KAradeniz'in yazdığı o yazıyı sizlerle paylaşıyoruz: 

"Kimin geçmişte ne yaptığı geleceğe ne bıraktığı çok önemli.

Mesela  Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşındaki bağımsızlık mücadelesinde yer alan Suruç Müdafa-i Cemiyeti Reisi İbrahim Casım Gökkan mezarı başında anıldı.

Suruç Halk Fırkası Başkanı İbrahim Casım Gökkan aynı zamanda Müdafa-i Hukuk Cemiyeti, Şeddadiler, Ok ve Asi aşiretleri reisi Suruç’un Uzunhıdır (Gökkan) köyünde sevenleri ve yakınları tarafından dualarla yad edildi.

Dr. Fadıl Gökkan, Dr. Mustafa Oğuz, İş adamı Davut Ayaz, Sanayici Ali Çiçek, Av. Muhuttin Doğantürk, Şeddadi, Ok ve Asi aşiretlerinin temsilcileri tarafından anılan Gökkan’a rahmet okundu.

Yakınları anma gününde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarına teşekkür etti.

Ama biz Kurtuluş Savaşı’nda Casım Gökoğlu’nun ne yaptığını anlatamayan bir topluma,bir basın yapısına sahibiz. Ki zaten bu anma  töreni de ailenin çocukları , torunları tarafından yapıldı.

Hangi ray kim tarafından çıkarılmış ,hangi yol kim tarafından kapatılmış ,Fransızların Urfa’ya girmesine ,İngilizlerin Urfa’ya girmesine kim oynamış bunlar çok önemli .

Bu tarihi anlatmak için aslında Avukat  Feridun Gökan ile bir röportaj yapmak lazım diye düşünüyorum.Torunu anlatacak ben dinleyeceğim .

Çünkü bazı şeyler kafama takılıyor, örneğin Urfalı araştırmacılar, gazeteciler, yazar insanlar yazarken neye göre yazıyor neye göre kayıt alıyor ?

İstiklal madalyası alan dört kardeş kim bunları keşfetmemiz lazım .Ama bugün kayıtlarımıza baktığımızda satır aralarında bazı şeyleri görüyoruz.Kurtuluş Savaşı kahramanı için hiçbir şekilde bir tören düzenlenmiyor niçin neden acaba ?

Çünkü bu ülkeyi yönetenler ülkeyi bıraktık Şanlıurfa’yı yönetenler geçmişini bilmiyor ki .Sadece günlük olarak  tribine oynayan tipler bunlar.

Zaten Şanlıurfa dedikodudan ibaret olmuştur her zaman. Geçmişte kim yapmış ne yapmış gerçeği nedir ne değildir bunları konuşmak hiçbir zaman onların işine gelmez.

Bugün 5000 ,10.000 dönemi arazisi olanlar bu arazileri nasıl elde ettiler hiç sorgulanması mesela .Sadece dedikodusu yapıldı o kadar.

İşte asıl kızdığımız bu .Nedenini ve nasılını anlamadan sırf birilerinin gönlü olsun diye herkese her şeyi yamamak ."