MÜSİAD, ARAP İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

MÜSİAD’ın düzenlediği,  Arap iş adamları ile iş geliştirme ve ticaret yapma imkanı yatırım ve projelerin sunumunun 9. Gerçekleşen toplantıya çok sayıda iş adamı katıldı.

Arap iş adamları, yapılan ikili iş görüşmelerinin yanı sıra, Şanlıurfa’ya yapılacak olan yatırımlarda toplantıda görüşüldü.

Toplantıya Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlandı.  

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Metin Esen, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Saatçi, IBF Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, MÜSİAD üyesi iş adamları ve Arap iş adamları katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Geçmişimde gerek MUSİAD’da gerekse vde buğun misafirimiz olan MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar beyle çok yakın temaslarımız olmuştur. Esasen MUSİAD hayatımın değişmesine ve gelişmesine çok etkisi olan bir kurumdur. MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar dan bahsetmek gerekir ben Bursa’da avukatlığımı yaptığım sırada onunla tanıştım ilk defa profesyonel yöneticiliğin ne olduğunu orada gördüm. Kayseri’de MUSİAD’ın seminerlerine katıldığımda zamanın yönetimi, insanın yönetimi, paranın yönetimi nasıl olduna dair seminerlere katıldım. Şimdi Belediye Başkanlığımda bunlardan faydalanıyorum. MUSİAD demek güven demek bir şehre geldiğinde danışacağın bir kurum demek kişi demek. Urfa’nın yatırıma uygun olduğuna dair konulara girmiyeceğim zaten arkadaşların değindiler. Urfa bir iş adamı için olması gereken tüm özelliklere sahip bir şehir. Urfa bir su ve tarım şehri, dünyada su kaynaklarının azaldığını biliyoruz. Belki orta doğudaki çatışmanın nedenlerinden biride tatlı su kaynaklarından kaynaklanıyor. Urfa güneşin 365 günü üzerinde doğuyor. Urfa’da sur içinde 2 bin tane tescilli bina var. Biz Büyükşehir ve Valilik olarak adeta yarışa girmişiz bu tescilli binalardan almak üzere sayısı çok az ben buradan bu tescilli binalardan iş adamlarınada almasını tavsiye ediyorum. Bir gün Şanlıurfa’ya herkes gelecek ama geç kalmayın. Bu toplantıya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”. Dedi.

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Saatçi’de, “Müslümanların bir araya gelmesi keyfiyen değil bir mecburiyettir. Coğrafyamızda yaşananların bir kader olmadığını bilerek bunun şuuruna vararak ancak bir araya gelerek, birlikte ürettiğimizde coğrafyamızda yaşanan sorunlarında ortadan kalkacağına inanıyoruz. Umarım ki bu gecenin sonunda yapacağımız proje tanıtımları ve akabinde gerçekleşecek görüşmeler neticesinde kardeşlik hukukunun ortaklık hukuku ile birleştiği bütünleştiği bir gecenin inşallah temeli olacaktır. Biz MUSİAD Şanlıurfa olarak MUSİAD çatımızın altında yarenliğe, desteğe, ortaklığa hazırız. Bu vesile ile bir kez daha bu programın hazırlanmasına emeği geçen tüm dostlara, arkadaşlara teşekkür ediyorum.“ dedi.

HASAN GÜLER