MUHASEBECİLER HAFTASI KUTLANIYOR

Başkan Karadağ yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  “Ülkemizde her yıl 1 Mart Muhasebeciler günü, 1-7 Mart Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Yasası 1 Mart 1989 Tarihinde TBMM'ye sevkedilmiştir. Mesleğimizin Ülkemizde yasal statüye kavuşma sürecinin başlangıcı olarak 1 Mart tarihi milat olarak kabul edilmiştir. Ulkemiz genelinde 114.000 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, 4.800 Yeminli Mali Müşavir, 18.000 stajyer, 77 Mali Müşavir Odası, 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, Şanlıurfa İlimizde 550 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ile 140 stajyer Mali Müşavir bulunmaktadır.

Mali Müşavirlerin pandeminin zor şartlarında, görevleri başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Bu zor şartlarda çok sayıda meslek mensubumuz hastalandı, bazı meslektaşlarımız aramızdan ayrıldı. Hastalık ile mücadele edenlere şifa vefat edenlere rahmet diliyorum.

Mali Müşavirler; sundukları hizmetler ile işletmelerin yaşam döngülerini sürdürebilmelerini, yeni süreçlere kendilerini hazırlayabilmeleri, finansal piyasaların etkinliğini koruyabilmeleri, kamu finansmanın sürekliliğini sağlayabilmeleri için hayati bir rol üstlenmektedirler.

Sürekli gelişen, değişen dinamik bir mesleğin mensuplarıyız. Sürekli kendini yenileyen dinamik yapımız geleceğe uyumun anahtarı olacaktır. Mesleki dayanışmamızı ve birlikteliğimizi güçlendirerek gelişimimizi sürdüreceğiz.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan Mali Müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır.

Çözümünü talep ettiğimiz sorunlarımız şunlardır,

Mücbir sebep hali genişletilmedir.

Serbest Meslek Erbabında KDV, gelir vergisinde olduğu gibi tahsilat esası geçerli olacak şekilde

düzenlenmelidir.

Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır.

Mali Müşavirlere Arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamının genişletilmesi gerekmektedir.

Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.

Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir.

Mali Müşavirlerin, Yeminli Mali Müşavirlerin ve Bütün Muhasebe Ailemizin 1 Mart Muhasebeciler Gününü Kutluyor, Sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.” dedi.