MÜFTÜ AÇIK YAPILAN TOPLANTI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığının Haymana'da düzenlediği ve 81 il müftüsünün katıldığı "34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı" Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın başkanlığını yaptığı değerlendirme oturumunun ardından sonuç bildirgesiyle sona erdi.

Yapılan toplantının ardından Şanlıurfa’ya gelen İl Müftüsü İhsan Açık, 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı ile ilgili olarak Şanlıurfa il müftülüğünde ilçe müftülerine bilgi verdi.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yapılan toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Biz il Müftülüğü bünyesinde her ay bir ilçemizde misafir olarak ilçe müftüleri toplantısı yapıyoruz ve bu ayki yapacağımız yapmamız gereken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bize vermiş olduğu talimatları ilçe müftülerimizle istişare edip onu mutlaka O ay uygulamaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi geçen hafta 34. il müftüleri istişare toplantısı yapıldı o toplantı sonrası da o toplantıda neler konuşuldu ne gibi gündem oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bizden il ve ilçelerden beklentileri nelerdir? Bunlarla ilgili Bizde il müftülüğümüz de toplantı yaparak istişare toplantısında sonuç bildirgesinde neler bize talimat olarak verildi. Bunları şu anda ilçe müftülerimizde paylaşıyoruz. Bu bir mutlak toplantı önce ilçe müftülerimiz ile beraber yapılıyor. Bulunduğu ilçede kendi personeli ile imamıyla, müezzini ile Kur'an Kursu hocası vaazı ile toplantı yaparak bir nevi Diyanet işleri başkanlığından en üst kademeden köydeki İmam kardeşimize kadar Diyanet İşleri başkanımızın bizden istekleri talimatları ve özellikle de din hizmetleri daha verimli yapılabilmesi için yapılan toplantılardır.” Dedi.

HASAN GÜLER