Müdür Ünlü, “Genel Sağlık Sigortası Hayat Kurtarıyor.”

"Dünyaya örnek başarıya imza attık"

"Sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortasına erişim sağlamaktadır. Ayda sadece 88,29 TL prim ödeyerek kendileri ve tüm ailesi için GSS kapsamında sağlık sigortasından faydalanmakta olup, Kamu, Özel tüm sağlık kuruluşlarından hizmet alabilmektedir. Genel Sağlık Sigortası, yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen, adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren Covid19 salgını sürecinde dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, kurumumuzca sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde vatandaşın cebinden hiçbir ücret çıkartmayarak ülkemiz dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır."

"Aktif sigortalı sayısı yüzde 34 arttı"

Reformdan bu yana uygulanan başarılı sosyal ve ekonomik politikalar sonucu, sosyal güvenlik sisteminin yıldan yıla gelişme kaydettiğini, hizmet verdikleri sorumluluğunu taşıdıkları kesimin her geçen gün arttığına dikkat çeken İsmail Ünlü şunları kaydetti:

"Bu yıl 11-17 Mayıs tarihlerinde 12'ncisini kutlamakta olduğumuz Sosyal Güvenlik Haftasında yapılan farkındalık faaliyetleri sonucunda Şanlıurfa ilimizde, 2012 yılında 197 bin 542 olan aktif sigortalı sayısı, 2020 Şubat ayı itibariyle yüzde 34’lük artışla yaklaşık 264 bin 777 kişiye, 2012 yılında 54 bin 567 olan gelir veya aylık ödenen kişi sayısı, 2020 Şubat ayı itibarıyla yüzde 40’lık bir artışla yaklaşık 76 bin 650 kişiye ulaştı." Özellikle ilimizde uygulanan teşviklerle bu sayı daha da artacaktır. Pandemi sürecinde işsizlik ödeneği, ücretsiz izin ve nakdi ücret destekleri ile devletimiz çalışanımızın yanında olmuştur. Kayıtlı çalışmak, kaygısız olmak demektir.

İl Müdürü Ünlü yazılı açıklamasının sonunda “Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutlar, sağlıklı, bereketli ve huzurlu günler diliyorum.” dedi.