MOTOSİKLET FARESİ YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda son zamanlarda ilimiz genelinde çok sayıda motosikletin aynı yöntemle çalındığı çalınan motosikletlerin ilçelere ve köylere trafik men diye satıldığı yönünde bilgiler elde edildi.

Olayların yoğun olarak yaşandığı mahallelerde çok sayıda kamerayı incelemiş yapılan titiz çalışmalar neticesinde motosikletleri çalan şahsın aynı zamanda cezaevi firarisi olan M.B. (25) isimli şahıs olduğunu tespit edildi.

M.B isimli şahıs 16.07.2018 günü akşam saatlerinde Dede Osman mahallesinde bir sokakta motosiklet çalacağı sırada ekipleri fark etmiş ve kaçmaya başlamış, kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Asayiş şube  müdürlüğü görevlileri M.B isimli şahsın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinden toplamda 11 adet motosiklet çaldığını ve bir şahsın kapkaç suretiyle çantasını çaldığını tespit etmişler, ayrıca M.B. isimli şahsın çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunduğu, şubat ayında tutuklandığı fakat cezaevinden kaçtığı tespit edilmiştir. M.B isimli şahıs 12 ayrı hırsızlık olayından adli mercilere sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.