MODERN VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI SEMPOZYUMU YAPILDI

Dünyada ilk örneği olan Eczacı ve hekim işbirliğiyle yapılan organizasyonun ikincisi olan Gebelik ve Laktasyon konulu sempozyumda alanında uzman kişilerin katılımıyla geleneği sürdürmeye devam ediyor.

Yoğun ilgiyle karşılanan sempozyumda büyük çoğunluğu eczacı ve hekimlerden oluşan, tıp ve eczacılık öğrencilerinin de yer aldığı 60 ı dış katılım olmak üzere 260 katılımcı bulundu. Sempozyumun birinci gününde gebelik ve laktasyon da üst solunum yolu enfeksiyonları, gebelikte iletişim, kronik hastalıklar ve yaklaşımları, anne sütünün bebek bağışıklığı üzerine etkileri, aromaterapi uygulamaları, gebelikte cilt hastalıkları üzerine; ikinci gününde ise gebelikte fitoterapi, depresyon, yeni doğanda topikal ilaç kullanımı ve majistral kullanımı, gebelik ve laktasyon da güvenli ilaç kullanımı ve gebelikte yaşanan gastrointestinal rahatsızlıklar üzerine alanında uzman hocalarımızın sunumlarıyla sempozyum sonlandı.

Sempozyumun tamamı canlı yayınlandı. Sempozyumda ilimsel programın dışında bizim geleneklerimizi en güzel şekilde tanıtacak sosyal kültürel programımız oldu. ilk gün akşamı otelde katılımcılara sıra gecesi ile hem eğlendirip hem de yöremizin vazgeçilmez lezzeti olan çiğköfteyi tattılar.

2. Günü ise bilimsel program bittikten sonra Harran Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan AKAN'ın rehberliği eşliğinde Şanlıurfa’ yı gezerek, hikayeleri dinledikten sonra program sona erdi.

HASAN GÜLER