MİMARLAR ODASINDAN İSTİŞARE TOPLANTISI

Mesleğin güncel sorunlarının da ele alındığı toplantı, Cumhuriyet tesislerinde yapıldı. Programa, Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ, Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesine bağlı üyeler ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ, “Kıymetli meslektaşlarım, değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. TMMOB

Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi olarak üyelerimizle, TMMOB’ a bağlı oda yönetimleri ve üyeleriyle ve diğer paydaş sektör çalışanlarıyla devamlı iletişimde olmaya, bir araya gelmeye özen gösteriyoruz.

Bugün burada kahvaltı vesilesiyle bir araya geldiğimiz gibi; sosyal bir ortamda veya toplantılarda mesleğimizle ilgili, kentimizle ilgili konuşarak, paylaşarak hem birebirde hem de genelde yaşanan teknik problemler, eksiklikler, aksaklıklar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Çünkü biz kentimizi; Urfa’mızı seviyoruz, mesleğimizi seviyoruz. Her şeyden öte önemsiyoruz.

Bu yüzden bu doğrultuda gereken hiç bir mücadeleden kaçmıyoruz, kaçmayacağız.

Yerel yönetimler tarafından kent adına alınan ya da alınacak her türlü kararı yakından takip ediyor ve mesleğimiz gereğince irdeliyoruz, TMMOB bileşenlerimizle paylaşıp tartışıyoruz.

Çünkü kentler işin uzmanları tarafından araştırarak, analiz edilerek, birçok bilim dalından destek alınarak, yani ilimle inşa edilir.

Maalesef ki yerel yönetimlerimizde böyle bir çalışma disiplini göremiyoruz. Bunun doğuracağı kaçınılmaz çarpık sonuca da müsaade etmiyoruz.

Bu kent hepimizin, günümüz teknolojisinde, hızla ilerleyen ve değişen bu çağda bilimden yoksun, plansız kentleşmeyi kabul etmiyoruz.

Unutmamalıyız ki yönetimler geçici fakat gerçekleştirilen eylemler kalıcıdır.

Herkesin bu bilinçle çalışması görevini, mesleğini icra etmesi zaruridir.

Biz mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi olarak şehrimiz adına ilimden uzak alınmış ya da alınacak her türlü kararın, yapılan her türlü imar planının karşısında olacağız doğruyu bulana kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 

Kıymetli meslektaşlarım, değerli basın mensupları hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum, afiyet olsun.” Dedi.

MEHMET ER