MEYDAN 15 TEMMUZ’A HAZIR

Şanlıurfa’da halk arasında Topçu Meydanı olarak bilinen Rabia Meydanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlenmeden sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününde halkın hizmetine sunulacak.

Yaklaşık olarak 8 ay önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, alt katındaki otopark bölümüne su sızdırması nedeniyle Rabia Meydanı için yeniden yalıtım yapma kararı almasından sonra yapılan çalışmalarla meydan yeni görünümüne kavuşmuş oldu.

Rabia Meydanındaki yapılan çalışma da meydanın altında bulunan otoparka su kaçırması ve çökmesinin önüne geçilmiş olacak. Yapılan düzenlemeyle birlikte Rabia Meydanında yeşil alana da ağırlık verildi.

17 bin metrekarelik Meydanda kışın yağmur sularından, yazın sulama esnasında biriken suların alt kattaki otopark bölümüne sızmasından dolayı meydan çökmeye başladı. Tehlikenin Farkına varan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta meydanın zemin söküm çalışmaları başlattı.

Yapılan çalışma ile meydan tamamıyla yüzey kaplama olarak da yenilendi. Yine meydanda hayat bulsun diye bazı bölümlerde güneşler kırıldı, bazı bölümlerde oturaklar, ahşap saksılar, yeşil alan çalışmaları yapıldı. Özelikle gece aydınlatmaları konusunda başarılı işler yapılan meydan inşaattında son duruma gelindi. Meydanda yapılan tüm peyzaj çalışmaları da bitme aşamasına geldi. 15 Temmuz’da halkın katılımıyla meydan açılacak.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR

Şanlıurfa kent merkezinde yer alan ve yaklaşık sekiz aydır devam eden çalışmalarda sona gelinen meydan da yapılan düzenlemelerden vatandaşlar memnunlar.

Meydanın önceki görüntüsünde fazla yeşil alan bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığının meydanda yaptığı çalışmalardan sonra meydanda birçok ağaç yer alıyor.

Gündüz özellikle güneşten rahatsız olan vatandaşlar içinde gölgelik oturma alanları yapan Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar artık meydanda daha rahat ve gölgelik alanlarda oturaklarını belirttiler.

MEHMET ER