METEOROLOJİDEN YAĞIŞ UYARISI!

Meteorolojiden Şanlıurfa için yağış uyarısı geldi. Aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu birçok ilde kuvvetli yağmur ve sağanak yağışın etkisinin altına girecek.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ve Elazığ’ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji, ayrıca ani su baskınları ve sel noktasında dikkatli olunması noktasında uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa serin ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdi. Meteorolojik değerlendirmelere göre, dün sabah saatlerinde başlayan yağmur öğlenden sonra zaman zaman şiddetlenecek ve etsinini Pazartesine kadar sürdürecek.

Özellikle Şanlıurfa'nın doğusunda etkili olacağı belirtilen sağanak yağışın yarın mola vereceği, Cuma günü ve Pazar günü etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Şanlıurfa İl Müdürü Necati Kızıler’in yaptığı açıklamaya göre, “Şanlıurfa dünden itibaren yağışlar etkili olmaya başlayacak. Perşembe gününü çok bulutlu olarak geçirecek olan Şanlıurfa Cuma günü yine yağış devam edecek.

Şehrimizde Pazartesi gününe kadar yağışlar belirli aralıklar ile devam edecek. Salı günü tekrar Şanlıurfa'da yağış bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Şanlıurfa’da sıcaklıklar ise 6 ile 12 derece arasında düşecek. Özellikle geceleri mevsim normallerinin altında seyir edecek hava sıcaklıkları Perşembe gününden itibaren 10 derecenin altında seyir edecek.” Dedi.

Yağışın kuvvetli ve sağanak şeklinde olacağı belirten yetkililer, 'Meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istediler.

MEHMET ER