Mesela, sarıyı yeşile dönüştürmek gibi…

İŞTE BÖYLE BİR ŞEY;

Bazı insanlar vardır çoğunluğu oluşturan güruhtan farklıdır; farkları boylarında, kilolarında veya saç-göz renginde değildir. Onların farkları yüreklerinde ve beyinlerindedir. Hayalleri vardır hem de büyük hayalleri pek çok insanın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını düşündüğü hayalleri… Mesela, sarıyı yeşile dönüştürmek gibi… Bin şiir toparlayarak aşık olduğu şehrini anlatmaya çalışmak ve bu çalışmayı bıkıp usanmadan 1969 dan 2021’e kadar 52 yıl canlı tutmak… Aşık olduğu şehrine vefa borcu olduğunu düşünmek gibi…

Şehrini tanımlarken; cümbüşün tellerinde yankılanan “Urfa Divanı”ndan sonra Yaşar Nezihe’nin:

“Sevdimse seni saffet-i vicdan ile sevdim

Bir lahza bile düşmedim ümmid-i visale…”

Gazelinin yankıları hala kulaklarımda yankılanır” der bu şehir sevdalısı. “Fırat ile Dicle arasında, yukarı Mezopotamya’da bulunan kendine mahsus iklimi, geniş ovaları, ovalarında koşuşturan küheylan atları, kara gözlü, ince bacaklı ceylanları, kelaynakları ve keklikleri “ ile de tanımlar şehrini bu şehir sevdalısı. En ince ayrıntılarını aklına kazımış olan şair ruhlu sevdalı eski ile yeniyi karşılaştırırken saray yavrusu evlerde oturulan etrafı bağ-bahçe olan şehrinin çevresinin gecekondularla çevrelenmiş olmasını “sahipsiz diyardır” da diyerek eski bağlara bahçelere özlem duyduğunu da ifade eder.

Bu geniş vizyonlu güzel insan Şanlıurfa Vakfı’nın Şanlıurfa Şubesi Kurucu üyesi, gazeteci-şair Ahmet Naci İpek’ten başkası değildir. Sevdalı olduğu şehir de “Uygarlığın Doğduğu Kent; Şanlıurfa”dır.

Bu gün 90’lı yaşlarda olan ve sağlık sorunları nedeniyle Aydın’da sevdalısı olduğu şehrinden uzakta yaşamını sürdüren Sayın Ahmet Naci İPEK’in 52 yıl süren toparlama sonucu meydana getirdiği “Şiirlerde Urfa”nın 2. cildi de yayımlandı. Sn. İPEK Şanlıurfa Vakfı Genel Başkanı E. Korgeneral Mustafa Kemal ALATAŞ Paşamıza kitapların satış bedeli gelirinin Şanlıurfa Vakfına kalması şekliyle “Şiirlerde Urfa” dan 100 adet hibe etme alicenaplığını göstermiştir. Genel Başkanımızda bu kitapların Şanlıurfa Şubesinde değerlendirilmesini uygun bulmuş bu nedenle ve her projemizde bizlere desteğini esirgemediği nedenle de şube yönetimi olarak kendilerine kamuoyu huzurunda teşekkür ederiz.

Şanlıurfa Şubesi Vakıf Yönetim Kurulumuz ise hibe edilen ve manevi değeri yüksek olan bu eseri, siz Şanlıurfalı kıymetli hayırseverlerle buluşturarak size takdim edilen kitaba mukabil yapacağınız yardımları hayırlı işlere vesile yapmak suretiyle İpek’in Genel Başkanımıza yapmış olduğu bu jestini taçlandırmak istiyoruz.

“Tarihin Sıfır Noktası” olan şehrimizin nitelikli insan gücünü arttırmaya yönelik hayra katkıya vesile olan Sayın Ahmet Naci İPEK’e, Şanlıurfa Vakfı Genel Başkanı E.Korgeneral Mustafa Kemal ALATAŞ Paşamıza ve kitap mukabilinde bağış yapan Şanlıurfalı sanatsever/hayırseverlere şükranlarımızı sunarız.

Saygılarımızla…

Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Emin KARAHAN