MEDYA VE MÜLTECİLER BASIN BULUŞMALARI BAŞLADI

Ankara’dan yapılan medya ve mülteciler basın buluşmasına, Şanlıurfa’dan Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Urfanatik Gazetesi sahibi Tahir Gülebak ve YENİURFA Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Canbeyli katildi.

İç işleri Bakanlığı Göç idaresi genel müdür yardımcısı Dr. Gökçe Ok yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde 5 milyon 55 bin göçmen var. Göçmen sorunu sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın sorunu haline geldi. Türkiye 1 milyon çalışan ve öğrenci göçmen var. Ülkemizde sadece 3 milyon 600 bin Suriyeli göçmen var. Bende Selanik göçmeniyim diye görüşlerini dile getirdi.  Kamu Denetçileri Kurumu baş denetçi Şeref Malkoç, Türkiye göçmen sınavında çok başarılı bir sınav veriyor, bununla gurur duyuyoruz. Burada gönüle ve sevgiye dayalı bir çaba var. Bizim anlatımımızda insan insanın kurdu değildir. İnsan insanının yoldaşıdır, arkadaşıdır, dostudur. Göçmen sorununda verdiğimiz sınav gurur meselesidir diye görüşlerini dile getirdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Mehmet Akarca ise yaptığı konuşmasında: Bende bu Ailenin (basın) bir parçayım, duygulu konuşmalardan sonra konuşmak zordur.  Biz misafir perver bir ülkeyiz. Bize gelen herkese kapimiz acıktır. Türkiye mülteciler için güven limanıdır diye konuştu. Avrupa birliği delegasyon bölüm Başkanı Libor Cular ise göçmenlerin uluslararası hakları ile ilgili sunum yaptı.