Mecliste kadına şiddet ve tecavüz protestosu

Protesto sonrası toplantıya başkanlık yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yaptığı değerlendirmede kadına yönelik şiddet ve tecavüzün önüne toplumsal gelişmişlik ile geçile bileceğini söyledi. Gündem maddelerine geçildiği dakikada birleşim basına kapalı gerçekleştirildi. Bu yüzden toplantıda hangi kararların alındığı bilinmezken 'Topçu Meydanı' isminin 'Rabia Meydanı' olarak değiştirilmesine ilişkin madde gündem dışına alındığı öğrenildi.

Dün gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı her ne kadar basına kapalı olarak gerçekleşse de BDP grubunun anneler günü dolayısıyla kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarına ilişkin açıklaması toplantıda şok etkisi yarattı.
Toplantı başlamazdan söz alan BDP'li üye Leyla Akça önceki gün Siverek'te 14 yaşındaki kız çocuğuna yönelik meydana gelen tecavüz olayını hatırlatarak, kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarını kınadıklarını ve meclisin bu olayların önüne geçme konusunda çalışma yürütmesini istedi.

KADINA ŞİDDETE VE TECAVÜZE HAYIR PROTESTOSU
Akça, 'dün Anneler günüydü ve tüm kadınların anneler gününü kutluyorum ve aynı şekilde 4 gün önce 14 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz olayını kınamak istiyoruz. Bu yüzden de Siverek'te kadınlar olarak bir basın açıklaması düzenleyeceğiz. Burada tüm meclis üyelerinin benzer olaylarını kınamaları için destek sunmalarını istiyoruz ve öneri sunuyoruz. Aynı şekilde kadın ve aile komisyonunun daha aktif çalışma yürütmesini öneriyorum.' Dedi.

TOPLUMSAL GELİŞİM İLE AŞILACAK KONULAR
Protesto sonrası değerlendirmede bulunan büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç kadına yönelik şiddet ve tecavüzün önüne toplumsal gelişmişlik ile geçile bileceğini söyledi. Güvenç, 'Tecavüz ve kadına şiddet ebediyen çıkarılacak. Bunun da lafla değil toplumsal gelişimle demokrasi ve hukukun gelişmesi ile doğru orantılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama inşallah önümüzdeki günlerde bu konular gündemden çıkar.' Dedi.

RABİA GÜNDEM DIŞI BIRAKILDI
Toplantı gündem maddelerinden en çok merak edilenlerden olan 'Topçu Meydanı' isminin 'Rabia Meydanı' olarak değiştirilmesine yönelik gündem maddesinin ise gündem dışı bırakıldığı öğrenildi. İ. HALİL COŞKUN