MAŞUK İLÇE OLMAYI BEKLİYOR

Şanlıurfa’nın en büyük mahallelerinden biri olan Seyrantepe (Maşuk) Mahallesi sakinleri daha iyi hizmet alabilmek için Mahallenin ilçe olması gerektiğini belirttiler.

Şanlıurfa’da son yıllarda nüfusu hızla artan mahallelerinden biri olan Seyrantepe Mahallesi nüfusu şu anda bile 60 bini geçmiş durumda, Bu kadar çok yoğun bir ikametin yapıldığı bir yerleşim yerinin hala muhtarlık ile yönetilemeyeceğini; Muhatarlık için alanın çok geniş olduğunu, hizmetlerin buraya seri gelmesi gerektiğini belirten Maşuk sakinleri biran önce ilçe statüsüne mahallenin kavuşması gerektiğini belirttiler.

Şanlıurfa Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra üç merkez ilçeye ayrılmış durumda.

Seyrantepe Mahallesi gerek yerleşim yerleri ile gereksede son yıllarda Toki’nin yaptığı toplu konutlar ile bir anda nüfusu hızla artan bir mahalle, Mahallenin yakın zamanda nüfusu 100 bini geçmesi bekleniyor. Buda şu anlama geliyor 2 yıl sonra Maşuk 200 bini nufüz olarak devirecek gibi görünüyor.

Maşuk Sakinleri; Birçok hizmetten mahrum kaldıklarını, en güzel ve modern yerleşim yerlerinden biri olan Seyrantepe’nin daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmesi için ilçe olmasının zorunlu olduğunun ifade eden vatandaşalar; Devlet kurumlarını, sosyal donatıların, STK’ların burada oluşması gerektiğini vurguladılar..

Doğasıyla ve konumuyla en güzel yerleşim yerlerinden biri olan mahallenin hizmet alabilmesi için ilçe olması zorulu olduğunu, Sağlık, Belediye Hizmetleri ve eğitim yönünden birçok hizmet beklediklerini bu yönde mahalle sakinleri olarak gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanına, Milletvekillerimize ve bakanlarımıza kadar giderek Seyrantepe Mahallesinin İlçe olması yönünde çalışmalara devam edeceğiz dediler.

Maşuk’un İlçe olabilmesi için başta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, Urfa Vekillerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül ve STK’ların İç İşleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmaları istendi.

 MEHMET CANBEK