Mağdurlar için yine bir kampanya başlatıldı

Paşabağı Mahallesindeki bir depodan yüklenen kuru gıda, bebek bezi, mama, oyuncak ve temel insani malzemeler, Suriye'deki belli bölgelere, Şırnak ve Diyarbakır'a gönderildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eğitim-Bir-Sen/ Memur-Sen il Temsilcisi İbrahim Coşkun, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başmüdürü Abdullah Göçmez, Suriye İnsanı Yardım Başkanı Osman Gerem, Yardımcıları Adil Saraç ve Yusuf Mert, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı katıldı.
Suriye İnsanı Yardım Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada,"5 yıldan beri gerek Şanlıurfa Valiliği gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının başlatmış olduğumuz yardım çalışmalarımız sürüyor.
Suriye, bugün şer güçleri tarafından çoluk çocuk demeden başlarına, yuvalarına bomba yağdırıyor. Suriye, onların atış poligonuna dönüştü. Şu anda 200 bin çocuk açlıkla karşı karşıya. Doğu Gıtta da insanlar, açlıktan ölüyorlardı. Madayada da insanlar ölüyor. Şanlıurfa'nın şanına yakışır, yardım seferberliği başlatmak suretiyle insanlara ulaşmaya çalışıyoruz."dedi.
'HERKES BİR KATKIDA
BULUNUYOR'
Şanlıurfa'nın 5 yıldan beri çok önemli bir sınav verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şöyle konuştu:"Şanlıurfa'nın 5 yıldan beri insani yardım anlamda, yardım anlamında çok önemli bir sınav veriyor. Guinness Rekorlar Kitabına girebilecek bir yardım performansını sergiliyor. Şanlıurfa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, yine İnsani Yardım Platformu, kentin tüm sivil toplum örgütleri seferber olmuş durumda. 4 yardım tırını bugünde mazlumlara ulaştırmaya çalışıyoruz.
Ülke ve şehir olarak mazlumun yanındayız. Yardıma muhtaç insansa bizim orda olmamız gerekiyor. Bu bilinçle hareket eden 1 milyon 892 bin bir Şanlıurfa bulunuyor. Herkes bir katkıda bulunuyor. Bir hikayedir bu.
5 yıldır usanmadan, bıkmadan, kendi aşını, kendi işini, eşyasını yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.
Rabbim yardımlaşma duygumuzu, merhamet duygumuzu esirgemesin. Bu olduğu sürece Şanlıurfa ve Türkiye'mizin önemli bir yolda olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
'YARDIM KAMPANYASI'
Sivil toplum kuruluşları, İnsani Yardım Platformu ve Büyükşehir Belediye'mizle birlikte Bayurbucak Türkmenlerine, Suriye'nin diğer bölgelerine, bölgede yaşanan olaylardan dolayı mazlum düşen halka yönelik yardım kampanyası başlattık. Hedefimizi bu yardımları o bölgelere ulaştırmak. Şanlıurfalılara seslenmek istiyorum: Elinizden geleni yapın mazlumlara yönelik." Açıklamaların ardından katılımcılar, malzemeleri tırlara yükleyerek ilgili yerlere gönderdi.
ŞAHBAN KILIÇ