MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILDI

Şanlıurfa Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayla Şanlıurfa’da görev yapan Sivil Toplum Kuruluşları büyük destek verdiler.

Ülkemizin ve Şanlıurfa gençliğinin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar gençlerimizi büyük bir bunalıma koyarak geleceğini karartmakta buna duyarsız kalmayan STK temsilcileri bir nebze olsun karanlığa bir ışık yakarak gençlerimizin kurtulmasına vesile olmak adına önemli bir çalıştaya imza attılar.

UYGAD Uluslararası yazarlar ve gazeteciler derneğinin öncülüğünde düzenlenen çalıştaya Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Emin Özçınar, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa’da görev yapan birçok STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldılar.

UYGAD Uluslararası yazarlar ve gazeteciler derneği şube başkanı M. Sıtkı Aloğlu program ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Madde bağımlılığı, zararlı alışkanlıklar kötü alışkanlıklar gençliğin büyük bir belası durumunda, büyükte bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi ön tedbirlerin alınması, önleyici tedbirlerin arttırılması, sahadaki caydırıcılığın arttırılması, tedevi yöntemlerinin yeniden elden geçirilmesi ve Urfa’ya kazandırılması adına, Şanlıurfa’da tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu çalıştay düzenliyoruz. Bu çocuklar bizim, herkes kanayan yaraya neşter olmak için elbirliğiyle ve gönül birliğiyle katkı sunmalıdır. Bu milli, manevi ve toplumsal görevdir. Gönüllülük esasına dayanarak ve sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek, Programın devamında tüm STK’larla birlikte sahada olacağız. Gençliğin milli ve menevi değerlerden uzaklaştığını görerek bu işe el attık. Bu mutlaka engellenmelidir ve azaltılmalıdır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER