MIZRAKLI: ESKİ GELENEKLERİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ

İzmir'de yaşayan Urfalılar tarafından kurulan derneklerden oluşan İzmir Şanlıurfa Federasyonu, Şanlıurfa’nın tanıtımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İzmir Şanlıurfa Federasyon başkanı Ferit Mızraklı şu görüşlere yer verdi: “Egenin incisi İzmir'de Şanlıurfa'nın kültürü olan çiğköfte ve sıra gecesi çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye'sinin den yapılan yer tahsisiyle hız kazanmıştır.

Etkinliğini 10 Ekim 2020'de İzmir Kültür parkta (Basmane) 2 nolu holde devasa bir alanda 2 ile 3 bin davetlinin katılacağı güzel bir ortamda tüm hemşerilerimizin ve İzmir halkının, siyasetçilerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının, odaların katılacağı etkinlik çalışmaları startı verilmiştir.

Etkinlik davetiyeleri bir zat oluşturulacak ekip tarafından Şanlıurfa'da İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da elden teslim edilecektir.

Hemşerilerimizin10 Ekim 2020 'de yapılacak etkinlik tarihini ajandalarına not almalarını.

Şanlıurfa’mızı tanıtmak adına bu ve buna benzer etkinliklerin bir gelenek haline getirme çalışmalarımızı İzmir Şanlıurfa federasyonu olarak devam ettireceğiz.

Yapılacak gecenin Tv de canlı yayınlanacağı.

Ayrıca radyo Tatlıses yayın akışını canlı yayınla programa alacağı hemşerilerimiz ile proğram süresince yayın yapacağı.

Radyo Tatlıses'e desteklerini bizlerden esirgemeyen sevgili hemşerimiz Sayın İbrahim Tatlıses'e desteklerinden dolayı federasyon yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.” Diyen İzmir Şanlıurfa Federasyon başkanı Ferit Mızraklı Gecede Urfa’nın önde gelen büyükleri ile tüm Urfalı ve İzmirli vatandaşlarımızı buluşturmayı ve eski geleneklerimizi, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz dedi.

MEHMET CANBEK