KUZEYBATI ÇEVRE YOLU NE ZAMAN BİTECEK?

Seyrantepe (Maşuk) Evren Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Sitesi arasında yapılan 10 kilometrelik yolun yıllardır bitirilemediğini belirten vatandaşlar oto galericiler sitesinin de taşınmasının başladığını kalabalık olan Akabe yolunun trafik açısından son derece sıkıntılı bir yol olacağını belirterek, Galericilerde Akabe yolunu mecburen kullanacaklar o zaman trafik te işe ve eve gidip gelirken çok büyük sıkıntılar yaşayacaklarını söylediler.

Şanlıurfa trafiğini önemli ölçüde rahatlatması planlan ve Şanlıurfa Evren sanayi çevre yolu ağını birbirine bağlayacak olan Kuzeybatı Çevre yolunun bir türlü bitirilmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Karaköprü'yü Evren Sanayi bölgesine bağlayacak olan kuzey batı çevre yolu Açıksu Caddesine bağlandı. Evren sanayi bağlanması gereken kısmı bir türlü yapılmaması esnafı isyan ettirdi. Evren sanayi esnafı 10 kilometrelik Kuzey-Batı Çevreyolu Karaköprü Evren Sanayi Bölgesine bağlayarak sürücülerin  süre kaybı yaşamadan büyük araçların trafik geçişini sağlanması planlanan yol akıbetini ne olduğunu merak ediyorlar.

Akabe TOKI, Evren Sanayi, OSB'ye kolay ulaşımı sağlayacak ve kent içi trafiği rahatlatacak kuzeybatı çevreyolu yapımında çalışmaların ağır ilerlediğini belirten vatandaşlar, Gecikme nedeniyle fazladan yakıt israfı yaparak ve yoğun trafikte işimize ve evimize gitmek zorunda kılıyoruz. Dediler.

Şanlıurfa trafiğini önemli oranda rahatlatacak, Karaköprü Evren Sanayi çevre yolu yıllar önce bitmesi gerekirken 2019 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde henüz bitmemiş durumda olmasına Evren Sanayi esnası ve Akabe Toki de ikamet eden vatandaşlar yolun biran önce bitirilmesi için yetkililerden yardım istediler.

MEHMET CANBEK