KURBANLIKLAR SAHİPLERİNİ BEKLİYOR

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında ve hayvan satışı yapılan ahırlarda hareketlilik artmaya başladı.

Şanlıurfa’da, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla kurban bayramında iyi bir satış yapmak için müşterilerini beklemeye başladılar.

TÜM URFALILARI BEKLİYORUZ.

Dede Osman Mahallesi Besi Magaları numara 45’de büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapan Ali Aslan, Şanlıurfalı vatandaşların yavaş yavaş kurbanlık almak için kendilerine gelmeye başladığını belirterek, Geçen yıla göre Kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları azda olsa arttı. Arada az bir oynama olmuş olabilir oda yükselen yem fiyatlarından dolayı küçükte olsa bir oynama var. Kurbanlık hayvan satışlarımız zaman olmasına rağmen iyi durumda vatandaşlar geçen yıllara göre bu sene daha erken gelerek kurbanlıklarını alıp bırakıyorlar. Bizde vatandaşlara hizmet için alınan kurbanlıkları burada muhafaza etmeye devam ediyoruz. Yemini suyunu vatandaştan hiçbir ücret talet etmeden kurban bayramına kadar kendi cebimizden veriyoruz. Maksat Şanlıurfalı vatandaşlara hizmet olsun.

BÜYÜKBAŞTA FİYAT 13 BİN TL DEN BAŞLIYOR

Kurbanlık fiyatları büyükbaşta 13 bin TL’den başlıyor 20 bin TL’ye kadar, küçükbaşta ise 1.5 TL’den 2 bin TL ye kadar her bütçeye göre kurbanlık hayvanlarımız var. Biz besiciyiz bu yüzden hayvanların gelişmesi için hiçbir şeyden kısmadan hayvanlarımıza bakıyoruz. Ayrıca bizden kurbanlık alan vatandaşların kurbanlarını yine burada besi mağaralarında dini esaslara uygun bir şekilde kesiyor ve etlerini kendilerine teslim ediyoruz. Tüm kurban kesecek olan vatandaşları Dede Osman Mahallesi Besi Magaları numara 45’de bulunan adresimize kaliteli hizmeti almak için bekliyoruz. Dedi.

Toklu, koç ve boğalara rağbet gösteren vatandaşlar, hayvanları satın alırken, önce küpe ve aşılarına dikkat ettikten sonra sıkı pazarlıklar yapılıyor.

Kurbanlık almak için gelen vatandaşlar ise daha çok fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşıyor. Kurbanlık hayvan almak için gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da dişlerinden yaşını anlamaya çalışıyor.

MEHMET ER