KÜÇÜKBENLİ SÖYLEŞİYE KATILDI

61 yaşındaki Afife Küçükbenli’nin kitap okumaya olan düşkünlüğü herkesi şaşırttı.

 ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından söyleşi programı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Konferans salonunda yapıldı.

Düzenlenen söyleşi programa konuşmacı olarak katılan Afife Küçükbenli, Yoğun işlerine rağmen fırsat bulduğu tüm zamanlarda kitap okumaya gayret ettiğini söyledi.

Kayseri, Toros Dağlarından Müftü İhsan Açık’ın davetlisi olarak programa katılmak için geldiğini ifade eden Küçükbenli, “Okumayı çok seviyorum ve her şeyin okumakla başladığını, okumanın bizi geliştirdiğini, bakış açımızı değiştirdiğini inanıyorum. Kitapsız bir hayat düşünemiyorum. Kaç kitap okuduğumu bilemem ama her gün okuyan bir insanım. 61 yaşındayım, çocukluğumdan beri her gün mutlaka kitap okuyorum. İlkokuldan sora tahsil yapamadım ama kitap okumayı çok seviyordum. Merakım vardı. Dünyayı merak ediyordum. Tahsil yapamadığım için de okumayı bırakmadım. Sürekli ve düzenli elime geçen her şeyi okudum. İmkân bulduğum zamanlar çok değişik kitaplar okuyup birbiriyle kıyaslayıp karşılaştırmak, okuduğum kitaptan zevk almak ve onu yorumlayabilmek bunu hissettiğiniz zaman zaten okuma zevki kendiliğinden geliyor. Önce çocuk kitaplarını okuyarak başladım. Daha sonra başka kitaplara yöneldim.

KİTAPLARI OKUDUKÇA AÇILIYORSUNUZ

3 çocuğum var onlar da araştırmayı seven, okumayı seven kişiler. Beni garipseyenlerde oluyor, takdir edenlerde oluyor. Ama evime gelip kitap alıp giden kişiler olduğu zaman çok mutlu oluyorum. Okuyun ve mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. Hayatınızın bir yerinde illa kitabınız olsun. Kitapsız bir hayatı hiç düşünemiyorum.” Dedi.

HASAN GÜLER