“KÜÇÜK ESNAF FİGAN EDİYOR”

İl Başkanı Polat yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir esnaf lokanta çalıştırdığını söyledi." Yaklaşık 50 gündür iş yerim kapalı hükümet işçilerin bağ' kur pirimlerinin ertelenme sözü vermisti bu gün muhasebeci aradı işçilerin bağ' kur pirimlerinin ödenmesi gerekir dedi pirimlerin ertelendiğini söyledim hayır abi öyle bir şey yok dedi pirimlerde yüksek kişi başına 1050 tl ödüyoruz, yine belediye bağlı olan iş yerlerinin kiraları ertelenecek dediler belediye ile görüştük daha belediye Meclisi gündemine gelmedi dediler " dedi "iktidar bize el uzatmaz ve yardım etmezse hepimiz kapatmak zorunda kalacağız " dedi.

Gerçekten Araştırmacılarının beyanlarına göre Türkiye" de yüzbinlerce iş yeri kapanmış , kapatılan iş yerlerinde 504 bin Alış veriş merkezinde 500 bin, kahvehaneler de 295 bin kişi işinden olmuş, Faaliyetleri sınırlandırılan restoran ve kafelerde 1. Milyon 900 bin, kurye çalışanlarından 500 bin kişi işsiz kalmış.

Yine 150 okul, Üniversite ve yurt kantini çalışanı , 360 bin okul servisi şöförü ve görevlisi gelirini kayıp etmiş.

Yine yaklaşık 1. Milyon evlerde gündelik kayıt dışı çalışan ile çeşitli ürünler satan 1. Milyon sokak satıcısı da eklenmiş.

Pek çok sektörün kepenk indirmesiyle geçici yada kalıcı işini kayıp edenlerin sayısı 5. Milyonu aşıyor.

İş- kur' un önünde kuyruk uzuyor vatandaş bir oraya bir buraya koşuyor derdine derman bulamıyor.

Bütün devletler korona virüs nedeniyle paket üstüne paket açıklıyor vatandaşına sahip çıkıyor bizde pansuman tedbirlerle ve lafla işi geçiştiriyor.

Örnek Almanya Kirize 1. Tirilyon dolar ayırmış.

Sadece küçük esnafa 150 milyar euro tahsis etmiş.

5 işçiye kadar çalışan iş yerine 9 bin euro, 10 işçiye kadar çalışan iş yerine 15 bin euro veriyor.

Kiraları , faturaları ödeniyor.

İşini kaybedenlere ücretlerinin yüzde 80' nı veriliyor.

Afrika' daki Kongo' da bile iki ay elektrik ve su bedava.

Yaklaşık 6 Milyon genç işsiz.

Uzmanların ifadesine göre işsizlik fonunda 132 milyar liranın sadece 7. Milyariyla 5. Milyon aileye asgari ücret verilirdi.

20 milyar lirayla 3 ay boyunca 3 Milyon ücretli izinli işçiye normal kısa çalışma ödenebilirdi.

Yine Uzmanların beyanlarına göre " Ekonomik tsunami, kapıda.

İktidar muhalefet ve belediyelerle yaptığı kutuplaşma ve ötekileştirmeden vaz geçsin bu günler bir ve beraber olma günüdür.

Tüm topluma kucak açmalı ve top yekün sorumluluk bilinci ile bu gelecek " Ekonomik tsunami" ye karşı plan ve projeler geliştirmelidir.” Dedi.