KORE GAZİLERİNİN BELGESELİ ÇEKİLDİ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen belgesel çekimine Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz Şanlıurfa’da hayatta olan iki Kore Gazisi ve aileleri katıldılar.

Türkçe ve Kürtçe çekilen belgeselde Kore’de savaşan Kahraman Türk askerimizin destansı hikayesi anlatılıyor.

Kore’de savaşan ve Türkiye’nin birçok yerinde bulunan Kore Gazisi ile görüşerek belgesel çeken firma bu defa da Şanlıurfa’da bulunan ve hayatta olan iki gazi ile çekimlerini yaptı.

Kore’de yaşanan savaşta neler yaşadıklarını o anki duygularının yer aldığı birçok soru hazırlayan yapımcı firma belgeselin hangi kanalda yayınlanacağının henüz belli olmadığını da belirttiler.

Şanlıurfa’dan sonra Diyarbakır ve Van’da belgesel çekecek olan yapım şirketi Türkiye’nin birçok yerinde bulunan gazilerle belgesel çekecekler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan yapılan çekimlerden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kore gazisi büyüklerimiz babalarımız sizler Kore’ye giderken savaşırken biz daha doğmamıştık. Bu vesile ile belgesel çekimlerini yapan Ori Medya yapımcılarına ve belgeseli çeken Ayetullah Bey ve yardımcısına teşekkür ediyorum sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluyum. Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz beye, Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, Birecik Kaymakamlığımızın Şehit ve Gazi işleri müdürü burada, Yeniurfa Gazetesinin Haber Müdürü Mehmet Er beyefendiye ve gazi yakınlarımızın ailelerine herkese çok teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkürü de Sayın Valimiz Abdullah Erin Beyefendiye yapmak istiyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm sorunlarımız ile ilgilenen sayın Valimiz buğun bizleri ve misafirlerimizi güzel bir konukevinde ağırladı ve güzel hediyeler takdim etti. Kendisine bize ve gazilerimize gösterdiği ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yenilen yemekten sonra topluca yapılan hatıra fotoğrafından sonra program sona erdi.

MEHMET ER