Konferansta 'ETİK' konuşuldu

 Bir kişiyi bir topluluğu sevmesek dahi adaletten ayrılamayız. Kim olursa olsun kamu görevlileri herkese eşit davranmak zorundadır. Mezhebi, menşei, siyasi görüşü ne olursa olsun insanların liyakatine önem vermek gerekiyor" dedi.
Ahilik döneminde belirleyici olan fonksiyonlardan bahseden Murat, "Ahi birliklerini çok inceleyen ve bu konuda dersler veren birisi olarak bugün Ahiliğin temsil ettiği insan hakları, tüketici hakları, sosyal denge ve gelişme, demokrasi vs Sivil Toplum Kuruluşu anlayışına çok ihtiyacımız var. Bugün maalesef Ahi Birlikleri düzeyinde değiliz. İnsan, ahlak anlayışı, kurum kültürü bakımından Ahi Birliklerinden alacağımız çok büyük dersler var" şeklinde konuştu.
Etik ve Disiplin arasındaki ilişkiyi değerlendiren Murat, "Etik değerler ile disiplin arasında çok önemli bir ilişki vardır. Ahi birliklerinde disiplinden önce etik değerlerin yerleştirilmesi için azamı derecede özen gösterilirdi. Öyle bir düzen vardı ki disiplin ihlali yapmak mümkün değildi.
Osmanlı dönemi de bütün toplumu kuşatan etik değerler sistemi vardı. Günümüzde ise disiplin cezaları koyuyoruz. Ahlakın olmadığı yerde disiplin işe yaramaz" diye konuştu.
Konferansta konuşan TOBB GGK Başkanı Mahmut Barut ise girişimcilikte değerlerin ön plana alınması gerekli olduğunun altını çizerek, her şeyin maddiyatla ölçülmediğini, özellikle bu dönemde insanımızın değerlerini koruma adına girişimciliklerini o yünde kullanmalarının gerekliliğinin vurgunsu yaptı.
Öte yandan programa destek veren kuruluşlara plaketleri verildi.
Gerçekleşen konferansa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, TOBB GGK İcra Kurulu Başkanı Mahmut Barut, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat,Kral Özel Güvenlik Yön Kur. Başkanı Mehmet Süt, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Genç iş adamları ve genç girişimciler katıldı.

İBRAHİM HALİL COŞKUN