KOCA 1 YILDA SADECE 2 İHALE!

Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu, ihale düşmanı kurumları deşifre etmeye devam ediyor. Platform tarafından 2’nci dosyada şu ifadelere yer verildi… Şanlıurfa’da insanları hayrete düşüren belediye haberinin ardından sıra diğer resmi kurumlara geldi. Bu kapsamda Şanlıurfalıları ayakta uyutarak doğrudan teminin ardına sığınan bir kurum daha ortaya çıktı. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün geride kalan 11 ay içerisinde sadece 2 ihale gerçekleştirdiği anlaşıldı.

SİVAS BİLE ŞANLIURFA’DAN 4,5 KAT FAZLA

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aktif bir kurum olmasına rağmen neden ihaleye yanaşmadığı kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. Şanlıurfa nüfusuna yakın iller olan Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 15, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 12, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise 11 ihale gerçekleştirdi. Şanlıurfa’nın 3’te 1 nüfus oranına sahip olan Sivas’ta bile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 9 ihale gerçekleştirdi. Kaldı ki ihale sayıları Şanlıurfa’ya göre hayli fazla olan illerin dahi ihale sayıları istenilen seviyede değil.

ŞANLIURFA’DA NE İHALESİ YAPILDI?

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği 2 ihaleden birisi geçen Mart ayındaki Ceylanpınar’da yapılacak olan 1 adet Betonarme Gençlik Merkezi yapım işi. Diğeri ise geçen Eylül’de 11 Nisan Stadyumu saha içi panolarının kiraya verilmesi işi. Bu iki işin dışında birçok iş yapan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ihale yerine hangi yöntemleri seçtiği henüz bilinmiyor.

DİĞER İLLERDE HANGİ İŞLER İHALEYLE YAPILIYOR?

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kadar, nüfus oranı da göz önünde bulundurulduğunda bu kadar ihalesiz iş yapan başka bir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü daha bulunmuyor. İl müdürlükleri elektrik, akaryakıt, doğalgaz ve kalorifer yakıtlarını ihaleyle alıyor. Her türlü personel ve özel güvenlik alımı ile temizlik, onarım ve bakım hizmeti işleri de başka illerde ihaleyle alınıyor. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bu hiç örneğine rastlamadığımız öğrencilerin kamplara gidiş-dönüş araç kiralama işleri de başka illerde ihaleyle yapılıyor. Hatta daha çok şeffaf ve şaibesiz il müdürlükleri; kepenk yaptırma, kupa, madalya, havuz ikmali, spor salonu onarımı, can kurtaran ve et ile tavuk gibi gıda ürünlerini dahi ihale açarak alımı veya hizmeti gerçekleştiriyor.