KIZILAY 2 BİN KİŞİLİK YURT YAPACAK

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası nedeniyle biz dizi ziyaretler gerçekleştiren Kızılay Şanlıurfa şubesi dün Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’ı makamında ziyaret etti.

Türk Kızılayı Emlak Direktörü Başkanı Metin Önal ile birlikte Şanlıurfa Şube Başkanı Av.Ahmet Elçi, Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Şahban Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’ı ziyaret ederek yapılacak olan yurt hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Harran Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak olan yurdun çalışmalarının bittikten sonra inşaatına en kısa sürede başlanılacağı belirtildi.

Ziyaret sırasında Şanlıurfa Kızılay Şubesi Başkanı Av. Ahmet Elçi, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’a, Türk Kızılayı rozeti taktı.

Ziyarette Şanlıurfa Kızılay Şubesinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi, Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, 149 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır.

1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, Şanlıurfa'da yine çok hayırlı bir işe Kızılay Emlak Direktörü Başkanı Metin Önal ve Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın beyle birlikte imza attık. Evlatlarımız için 2 bin kapasiteli bir yurt çalışması içerisine gireceğiz Harran Üniversitemize, gençlerimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’da, Türk Kızılayı Emlak Direktörü Başkanı Metin Önal’a, Şanlıurfa Kızılay Şubesi Başkanı Av. Ahmet Elçi ve şube yönetimine teşekkür etti.

MEHMET ER