Keser: Sağlıkta çok ciddi mağduriyetler oluştu

Özel bir konukevinde bir araya gelen hastane yönetimi ve basın mensupları, kentteki özel hastane ve tıp merkezlerinin son durumunu ele aldı. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Sabri Keser, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sağlık alanında çok ciddi sıkıntıların bulunduğunu belirterek,"Özellikle bu sene başından itibaren sıkıntılarda çok daha fazla artış meydana geldi. Türkiye'de yıllık en fazla doğum oranına sahip olan bir il. Şanlıurfa'nın yıllık doğumu Yunanistan'ın yıllık doğumuna eşit. Bir diğer sıkıntımızda Şanlıurfa'da İstanbul'dan daha fazla yeşil kartlı kişi sayısı mevcut. Sene başından itibaren SGK ile sözleşmesi yenilenmeyen hastanelerle birlikte bu sıkıntılarda bir artış meydana geldi.

"İKİ DİNAMİK GÖZARDI EDİLMEMELİ"

Sözleşmesi yenilenmeyen hastanelerle ilgili olarak işin açıkçası bizim düşüncemiz şu. Sürekli 2 ilkeden bahsediyoruz. Bir tanesi cezaların şahsiliği. Bir diğeri de suç ile ceza arasında belirli bir orantı olması gerekiyor. Eğer bu iki dinamik göz ardı edilirse hakikaten çok ciddi anlamda mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Bu anlamda da çok ciddi mağduriyetler oluştu. İnşallah bir an önce sözleşmesi yenilenmeyen hastaneler ile tekrardan sözleşmesi yenilenir diye umut ediyoruz. Şanmed Hastanesi olarak 20 yıldır Urfa'da hizmet vermekteyiz. Şu anda SGK ile olan sözleşmemiz devam etmektedir." dedi.

"YAPTIĞIMIZ YANLIŞLARI DESTEKLEYİN DEMİYORUZ"

Bir partinin hastanesi olduklarına yönelik iddialara cevap veren Keser, şöyle konuştu:"Kurucularımız partinin kurucuları gibi bazı söylentiler duyuyoruz. Biz 13 ortaklı bir kuruluşuz. Sadece içimizden bir arkadaşımızın bir parti ile ilişkisi var. Tabi ki hepimizin kendimize göre belli bir düşüncemiz hayata belli bir bakış açımız var ama hastanemizin herhangi bir dernekle, vakıfla veya bir siyasi parti ile ilişkisi yoktur. Tamamen sivil memleket insanlarından kurulmuş olan ve memleketine hizmet etmek isteyen bir yapılanmayız.
11 yıl önce devlet üroloji polikliniğindeki bir hastaya 26 TL para ödüyordu. 11 yıl geçti devlet bu muayeneye halen aynı parayı ödüyor. 11 yıl boyunca paket fiyat dediğimiz bu uygulamalarda bizim lehimize olacak şekilde bir değişiklik olmadı. Devlet bize ne dedi siz hastalardan fark ücreti alabilirsiniz ve bundan dolayı da biz fark ücreti almak durumundayız. Beklentimiz Urfa'da SGK tarafından 4 tane özel hastane ile sözleşmenin yenilenmediği bir süreçte en azından elimizde var olan kurumları desteklemeye çalışalım. Biz tabi ki yaptığımız yanlışları destekleyin demiyoruz." ifadelerine yer verdi.
MEHMET ER