Kent Konseyi seçimi yapıldı

Şanlıurfa Şair Nabi kültür merkezinde gerçekleşen seçime 371 delegeden 250 genel kurul üyesi kongreye iştirak etti, bu üyelerin 186 sı oylamaya katılarak oylarını kullandılar.

Bu netice ile Kent konseyi başkanlığına tek aday olan eğitimci Erkan Sözen yeni Kent Konseyi başkanı seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde yapılan seçimde tek aday olan Erkan Sözen yapılan açık oylama sonucu yeni başkan oldu. Divan Kurulu ve Tasnif Kurulunun belirlenmesinin ardından, Yapılan seçimde Divan Kurulunda İbrahim Coşkun, Veysel Polat ve Ahmet Aksoy, Tasnif Kurulunda ise Necmettin Sağlam, Ömer Ağ ve Mehmet Taplamacı yer aldı.

Açık oylama sonucu başkan seçilen Erkan Sözen’in ardında Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Talepte dolayı daha önce 12 olan Yürütme Kurulu Üyeleri yeni başvurularla 20’ye çıkarıldı. 20 asil ve 20 yedekten oluşan yürütme kurulu üyeler oy kullanmaya geçtiler. Toplamda 371 delegesi bulunan Kent Konseyinden 250 kişi yeni seçime katıldı, seçime katılan 250 kişiden 186’sı yeni yürütme kurulu üyeleri için oy kullandı.

5393 sayılı Belediye Kanununun 76. Maddesi uyarınca hazırlanan 8 Ekim 2006 tarih ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’nin 11/A maddesi ( 1.) fıkrası çerçevesinde Kent Konseyi Başkanı Genel Kurul tarafından seçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde Erkan Sözen, oyların tamamının alarak başkanlığa seçildi.

GÖNGÜR GÖNÜLLÜ