Karaköprü Fen Lisesinden Bilim Fuarı


Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Fen Lisesi tarafından hazırlanan Bilim Fuarının açılış törenine katıldı.

Bilim Fuarının açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştiren Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci beraberindekiler ile birlikte öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri Kimya, Matematik, Fizik, Biyoloji, Edebiyat ve yabancı dil derslerindeki bazı bilimsel konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyen öğrenciler ürünlerini stantlarda sunma imkânı buldular. Başkan Çiftçi ve İl Müdürü İlci stantları tek tek dolaşarak öğrencilerin yaptıkları bilimsel çalışmalara hayran kaldıklarını belirtti.

 

Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bilim fuarı ile ilgili yaptığı konuşmada; “Bilim fuarı gerçekten güzel olmuştu. Bilim fuarında çocuklarımızın bilimsel çalışmaları gerek matematik, biyoloji,  fen alanları ve hatta edebiyat alanları dahil stantlar gördüm gerçekten müthiş bir olay inşallah tüm okullarımızın bu şekilde bilimsel olarak alt yapılarını güçlendirmesi ve çocuklarımızın bilimsel yöntemlerle tüm evreni tanımaları ve insanlara katıda bulunmalarını diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise; “Karaköprü İlçemizde bulunan Karaköprü Fen Lisesinin düzenlemiş olduğu Bilim Fuarının açılışını yaptık. Bu fuar vesilesi ile çalışmalarda emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bilimsel aktiviteler içerisine girmesi onların bilimle buluşması ve bilimin nasıl bir şey olduğunu anlayabilmeleri ile ilgili yapılan bir etkinlik oldu” dedi.

Karaköprü Fen Lisesinde düzenlenen Bilim Fuarına Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarmış, Okul idarecileri veliler ve öğrenciler katıldı

Mehmet naif kaçmaz