KIZILAY EĞİTİM MERKEZİ VE GİYİM MAĞAZASINI AÇTI

Türk Kızılay’ı Şanlıurfa Şubesi tarafından Haliliye ilçesi Ahmet Erseven Mahallesi’nde ihtiyaç sahipleri için “Giyim Mağazası” ve “Eğitim Merkezi” için açılış programı düzenlendi. Açılışa Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Şanlıurfa Kızılay Şube Başkanı Op. Dr. Ahmet İnan, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kılıç, ilçe şube başkanları ve Kızılay gönüllüleri katılım gösterdi.

Giyim mağazasının hayırlı olması temennisinde bulunan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Cem, Türk Kızılay'ının pek çok alanda çalışmalar yürüttüğünü aktaran Can şunları söyledi: "Bu mağazamız haftada iki gün ihtiyaç sahiplerine belirli bir program çerçevesinde giyim ihtiyaçlarını karşılayacak. Biz, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi olduk, bunu devam ettiriyoruz. Kızılay sadece afetlerde, zelzelede, sel baskınlarında, yangında değil normal zamanlarda da ihtiyaç sahipleriyle hep beraber olmaya devam etmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Açtığımız bu alışveriş mağazamızın ve eğitim merkezinin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Türk Kızılayı Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Hamdi İnan da ihtiyaç sahiplerinin giyim mağazasından kendilerine uygun dört parça kıyafeti ücretsiz alabileceğini söyledi.

İnan, Şanlıurfa Kızılay'ı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkezimizin desteğiyle Şanlıurfa Kızılay’ı olarak giyim mağazası açtık. Kızılay olarak ayrıca eğitim merkezini de açtık. Giyim mağazasının yanında oluşturdukları eğitim merkezinde kamu kurumlarında çalışan personele ilk yardım eğitimi vereceklerini ifade etti. “Türk Kızılay'ı Genel Merkezi olarak, 258 tane şubesiyle, Türkiye’nin bütün vilayetlerine yayılmış güçlü bir kuruluştur. Türk Kızılay’ı 152 yaşına girdi. Ecdadımızdan aldığımız bu gücü yeni nesillere aktaracağız” diye konuştu.

ŞAHBAN KILIÇ