KIZILAY'DAN KURBAN BAĞIŞ ÇAĞRISI

İnan,"Önümüz Kurban Bayramı biz hiçbir zaman bize bağış yapın demiyoruz. Kurban bir bağış değil, bir ibadettir, dinimizin gereğidir.” Dedi.

Türk Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan; Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle Başta ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin kalplerinde sıcak bir iz bırakabilmek için Kurban bağışlarınıza ve kıymetli yol arkadaşlığınıza ihtiyacımız var. Diyerek yurt içi 1.050 TL,  yurt dışı

850 TL, adak 1.050 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Türk Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban bağış kampanyası hakkında bilgiler verdi. 2007 yılından beri vekaletle kurban kesimi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan İnan, Kızılay'ın geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2020 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, Kızılay modeli sayesinde kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modem kombinalarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek" şeklinde konuştu. Vekalet yapılan kurbanlıkların yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da belirten İnan, "Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aş evlerinde de dağıtımlar yapılacak" ifadelerini kullandı.

Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay mobil bağış uygulamasını, internet bankacılığını, www.kizilay.org.tr internet adresini, 168 ücretsiz çağrı merkezini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını ve Kızılay Şubelerini kullanarak vekâletlerini verebilecek.

Taksit imkânı sunuluyor

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabiliyor. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Ayrıca 0090 216 168 11 22 numaralı telefondan Kızılay'ın danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek.