KIZILAY 150. YILINI KUTLUYOR!

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ve Kızılay’ın 150’inci yılı Şanlıurfa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Yaptığı başarılı çalışmalar ile halkın takdirini kazanan Türk Kızılayı Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Ahmet Elçi, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nın Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayının gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüğünü anımsatan Elçi, "Türk Kızılayının sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur" değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayının, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlara yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yaptığını aktaran Elçi, "Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaktadır" ifadesine yer verdi.

29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Toplumsal dayanışmayı sağlamak ve toplumsal gelişime katkıda bulunmanın amaçlandığı Kızılay Haftası'nda Türk Kızılay'ı da yoksul ve muhtaçlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için mücadele ediyor.

Türkiye'de 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlenerek toplumsal bilinç artırılmaya çalışılırken, Türk Kızılay'ı ise muhtaç kimselere barınma, beslenme ve sağlık gibi temel konularda yardım için mücadele ediyor.

Özellikle okullarda Kızılay Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocuklara dayanışmanın önemi öğretilmeye çalışılıyor. Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

ŞAHBAN KILIÇ