İŞKUR İHALEYİ EN YÜKSEK FİYATI VERENE VERDİ

Geriye kalan firmaların verdiği teklif fiyatları şöyle, Firma 5.40 TL, 2. Firma 4.20 TL. 3.Firma 4.90TL. 4.firma 8 TL. 5. Firma olan Lokantacılar, köfteciler ve Tatlıcılar Esnaf odası ise 3.25 fiyat veriyor.

Şanlıurfa İŞKUR İhale Komisyonu yaptığı ihale sonucunu önceki gün açıkladı ve en yüksek fiyatı veren firmaya ihaleyi vererek, Kurum kendini töhmet alıntında bıraktı.

Normal şartlarda yapılan bu ihalenin Devlet ve Kurumun menfaati göz önüne alınarak Lokantacılar, köfteciler ve tatlıcılar esnaf odasına verilmesi lazımdı. Çünkü karı payı en düşük kişi başına fiyatı veren firmanın ihaleyi alması gerekiyor.

 Oda bütün hesaplarını en ince detayına kadar yapmış, Yaklaşık maliyetinin üstüne çıkarak, gerekçelerini kuruma bildirmiş olmasına rağmen, İŞKUR İhale Komisyonu kendi takdir hakkını kullanarak en yükse fiyatı veren firmaya ihaleyi veriyor.

 En düşük fiyatı veren Odanın Yaklaşık maliyetin altına düşüldüğünü hesaba kattığınızda dahi, burada İhale Komisyonu devreye girmesi gerekirdi, Diğer firmaların uygunluğuna bakarak hareket etmesi lazım iken, Konu ile ilgili Odadan görüş istenmiyor, Diğer firmalar değerlendirmeye alınmıyor.

 İŞKUR İl müdürlüğü İlgili Odaya Şöyle bir yazı yazıyor

Sayın Yetkili

19.09 2019 tarihleri arasında Dünya Bankası projesi kapsamında teklif vermiş olduğunuz FRITI-ISKUR-WB-BEK-TH-S-(02 VE 04) referans numaralı BEK (beceri Eğitim Kursu) İhalelerinde teklifleriniz geçersiz olarak değerlendirilmişti. Katılımınız için teşekkürler... Deniliyor.

Ayrıca En düşük fiyatı veren firmanın üstünde üç firma daha var, bu firmaların fiyatları şöyle; 1. Firma 4.20 TL. 2. Firma 6.90 TL. 3. Firma 5.40 TL birey başına fiyat vermiş, İŞKUR İL müdürlüğü ve Bünyesindeki İhale komisyonu bu firmalarında fiyatlarını görmemezlikten gelerek en yüksek fiyatı veren firmaya ihaleyi veriyor. İhaleye giren diğer firmalarda keyfi olan bu uygulamaya karşı gelerek, sözlü ve yazılı şikayette bulundular.

İŞKUR İhale komisyonu diğer düşük fiyatları neden görmezden geldi; Niçin en yüksek fiyatı (8 TL kişi başına) veren  firmaya ihaleyi verdi?

Şanlıurfa Kamuoyu Merak ediyor:

İhalenin kişi başına 8 TL’ye verilmesine bakıldığında; Kabaca bir hesap yapıldığında bu projede Devletin yaklaşık 3 milyar (trilyon) üzerinde bir zararı ortaya çıkıyor.

Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanlığı İhale komisyonun ve İhale sonucunu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.