İŞÇİLERİN İŞE BAŞLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

DİSK/Tekstil sendikası ve işveren arasında yapılan toplantıdan uzlaşma çıktı.

İşveren, Sendika ve işçiler tarafından yapılan görüşmelerin ardından işçilere bugün itibari ile kısa mesaj atılarak, “Faaliyetlerimize, 03.11.21 tarihinde yeniden başlayacağımızı bildiririz. Yeni üretim faaliyetlerimiz için sizleri 19.10.21 (salı) tarihinden 23.10.21 (cumartesi) tarihine kadar işyerine gelerek iş başvurunuzu yapmaya davet ediyoruz.” Denildi.

DİSK/Tekstil sendikasında örgütlenerek yeterli çoğunluğa ulaşarak, sendikanın işyerinde yetkiyi almasını sağlayan Uğur Tekstil işçileri, sendikalaşmaya başladıkları günden beri fabrika yönetimi tarafından istifaya zorlanma, tehdit ve mobing gibi pek çok baskıya maruz kaldıkları yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.

Geçtiğimiz haftalarda DİSK Tekstil genel başkanı ile merkez yöneticilerinin ve Uğur Tekstil patronunun katıldığı toplantı sonrasında uzlaşma çıkmıştı.

İşveren tarafının toplantının ardından kendilerinden süre istediğini aktaran sendika yetkilileri önümüzdeki Çarşamba günü bir görüşme daha yapılacağını, bu görüşmede fabrikanın ne zaman açılacağı, işçilerin ne zaman işbaşı yapacağı gibi ayrıntıların konuşulacağını aktarılmıştı.

Görüşmeler olumlu geçince fabrika yetkililer işçilere mesaj atarak işe başlama tarihini belirtti. Mesajda şu görüşlere yer verildi: “Uğur Tekstil olarak ara verilen üretim faaliyetlerimize, 03.11.21 tarihinde yeniden başlayacağımızı bildiririz. Yeni üretim faaliyetlerimiz için sizleri 19.10.21 (salı) tarihinden 23.10.21 (cumartesi) tarihine kadar işyerine gelerek iş başvurunuzu yapmaya davet ediyoruz.” Denildi.