İş güvenliği ve sağlığı uzmanları seminer düzenliyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG-İş) iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturmak için yurt çapında başlattığı seminerlerinin bir ayağını da 26 Nisan günü Şanlıurfa'da gerçekleştirecek. Mesleki uygulamalar hakkında bilgilendirme içerikli seminere İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerini bir araya gelecek.
Halk Sağlığı müdürlüğü konferans salonun da gerçekleşecek olan seminer Şanlıurfa ve çevre illerden gelecek İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerini bir araya getireceği bildirildi.
İl Halk Sağlığı Konferans salonunda gerçekleşecek olan seminere İSAG dernek başkanı Levent Kavlak, İSAG il temsilcisi Yusuf Yavuz'un katkılarıyla düzenlenecek o seminer beş başlığı kapsayacak. Buna göre; saha uygulamalarında yaşanacak problemlerin önüne geçmek için İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının mevzuatları hakkında önemli bilgiler vermekle birlikte iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin sahada yaşadığı problemlerin çözümlerine yönelik konulardan oluşacaktır.
Açıklamada bulunan Yavuz, 'Bugün itibariyle yaklaşık 90 bin sayısına ulaşan iş güvenliği uzmanı ve 30 bin'e yaklaşan işyeri hekimi ile büyük bir camiaya dönüşmeye başlamıştır. İSG Profesyonellerinin sayılarının artmasıyla birlikte problemleri de hızla artmaya başlamıştır. İş Güvenliği Uzmanlarının ve İşyeri Hekimlerinin başarılı olması demek sağlıklı çalışanlar ve güvenli işyerleri anlamına gelmektedir.' Dedi. YENİURFA