İNCE: MAZOTA VE ELEKTRİĞE ZAMLAR BİTECEK

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da miting yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün Şanlıurfa Şehir Müzesi önünde miting yaparak halka seslendi.

Şanlıurfa’da halkı selamlayan İnce, mitinginde partililerine seslendi. İnce, vaatlerini anlattı.

Söze ben peygamberler şehrine gönül köprüsü kurmaya geldim diyerek başlayan İnce, Türkiye’de huzura, barışa ihtiyacımız var diyen Cumhurbaşkanı adayı İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: Burada ilk kez söylüyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde Dünyanın en büyük İslami bilimler üniversitesini Şanlıurfa’ya kuracağım. Tarihi kent Şanlıurfa'ya yakışır üniversitenin kazandırılacağı müjdesini veren İnce, mazota ve elektriğe yapılan zamların biteceği sözünü yineledi. Bu Ülkenin bütün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz. Resmi dil Türkçe herkese öğreteceğiz. İkinci dil anasının dili evinde konuştuğu dil, Üçüncü dil uluslar arası bir dil öğreteceğiz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Cumhurbaşkanı olması durumunda, Çobanların bile sağlık güvencelerinin devlet tarafından yatırılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 1989 dan bu yana 100 Milyar TL harcadık GAP Projesine.  120 Milyar TL barajlardan ürettiğimiz enerjiden aldık. Kuyulardan hala şu çekiliyorsa bu hükümetin, Erdoğan'ın ayıbıdır. Biz sulanabilir tarım alanını genişleteceğiz. Ceylanpınar TIGEM'i dünyanın gözbebeği yapacağız. Çiftçi kardeşlerime söz veriyorum mazot 3 lira olacak. Can sağlığı için kullanılan ilaçları devlet bedava verecek. 'ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa’da yaşanan sıcak havaya rağmen Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin mitingine yaklaşık olarak 7 Bin civarında vatandaşın katılım gösterdiği miting yaklaşık 40 dakika sürdü.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, mitingin ardından Şanlıurfa’dan ayrıldı.

MEHMET CANBEK