İl olma mücadelelerini kaleme aldı

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği kurucusu ve fahri başkanı Aymaz, kitabında ilçelerinin il olmasın gerektiğini ve bugüne kadar yaptıkları mücadeleleri anlattı
Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği kurucusu ve fahri başkanı Koçali Aymaz, yeni yazdığı "Siverek Sevdası" kitabında, ilçelerinin il olmasın gerektiğini ve bugüne kadar yaptıkları mücadeleleri anlattı.
Aymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada 1926'ya kadar il idaresiyle yönetilen Siverek'in, çıkarılan "Teşkilatı Mülkiye Kanunu" ile Şanlıurfa'ya bağlandığını hatırlattı.
Nüfus ve coğrafi yapı olarak birçok ilden büyük olan ilçenin tekrar il olması için çeşitli mücadeleler verdiklerini ancak sonuç alamadıklarının anlatan Aymaz, seslerinin daha iyi duyurabilmek için bu kitabı yazdığını söyledi.
Söz konusu kitabın tüm gelirlerinin Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği'ne bağışlanacağının ifade eden Aymaz, "Kitap Siverek'in il olma mücadelesini anlatıyor. Ayrıca Siverek'in ekonomik, kültürel ve sosyal olarak geri bırakıldığını belgelerle anlatan tarihi bir kitaptır. Kitapta babalarımızdan devraldığımız il mücadelesinin serüvenini aktarmaya çalıştık. Kaynak bulursak kitabın diğer ciltlerinde yayınlayacağız" dedi. Kitabın 276 sayfadan oluştuğunu dile getiren Aymaz, bu cildi 2 bin adet olarak piyasaya sürdüklerini sözlerine ekledi. AA