“İKİ GÖZÜM AHMET”IN GALASI YAPILDI

Türkiye’nin çeşitli illerinde özel düzenlenen gösterimler ile vizyona giren filmin galasına Yönetmen ve aynı zamanda oyuncu Gani Rüzgâr Şavata, Şanlıurfalı oyuncu Tuba Doğma, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, Yeniurfa Gazetesi Genel yayın koordinatörü Mehmet Canbek, Haber Müdürümüz Mehmet Er ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Galada konuşan Filmin Yönetmeni Gani Rüzgâr Şavata, güzel bir film çektik diye düşünüyorum, 20 yıla aşkın bir yarayı deştik ve o yürekli insan bizim sesimiz, nefesimiz Ahmet Kaya’nın neden sürgünde yad edilmesi, neden başka topraklarda yatması bu film bunları anlatmaktadır. Sinemada kendimi dengbej olarak görürüm çünkü dengbej, sazıyla, sözüyle gider yerinde etüt eder, yerinde hikayeyi görür çalışır ve yansıma yapar bende dengbej olarak kendimi gördüm.

Şehit vatanı için, milleti için, bayrağı için, halkı için ölenlere şehit denilir. Ahmet Kaya da acı çekerek ölmüştür, Ahmet Kaya sürgüne göderilmiş öldürülmüştür. Ahmet Kaya anadilinde klip çekmek isteyerek yola çıkmıştır ama maalesef taşlanmıştır, yol verilmiştir ve sürgüne gönderilmiştir yani Ahmet Kaya’da bu halk için ölmüşse Ahmet Kaya şehittir

Sinemalarda yerli olarak tek bizim filmimiz var ama yine en iyi seyirci bulunan İki Gözüm Ahmet. Üzüldüğümüz noktada, İki Gözüm Ahmet’in tanıtımını fazla yapamadık çünkü süreç öyle gelişti ki sinemalar tekrar kapanır korkusuyla vizyona koyduk.

Ahmet Kaya’nın ailesi ile herhangi bir sorunumuz yok ailesi bizim ailemizdir. İkinci filmde ağabeyi Mustafa da oynuyor, eşi, çocukları var yani ailesiyle bir sorunumuz yok problemler başka, filmi durduranlar başka.” ifadelerini kullandı.