İKBAL, YEMEK ÜCRETİNİ HAVALE ETTİ

Ak Parti 27. Dönem Milletvekili aday adayı Şair-Yazar Abdülkadir İkbal, geçtiğimiz günlerde Bakan Fakıbaba’nın aday adayları onuruna düzenlediği İftar programına katılarak Bakan Fakıbaba’yı eleştirmiş ve salonu terk etmişti.Bakan Fakıbaba’nın da Abdülkadir İkbal’e madem beni dinlemek istemiyorsun neden buraya yemek yemeye geldin dediği. İddia edilmişti.Bunun üzerine yemek bedelini PTT’ye hesabından Bakan Fakıbaba’ya gönderen Abdülkadir İkbal gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İkbal şunları kaydetti:”27 mayıs 2018 tarihinde Urfa El Ruha otelinde Ak Partinin aday adaylarına vermiş olduğu yemeğe katıldım. Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmalarını yaptı onlara tepki göstermedim. Ancak sonradan Urfa eski otogarda bulunan camiyi bir AVM ye satan Ahmet Eşref Fakıbaba konuşunca kendisini dinlemeyeceğimi söyledim ve o da atın bunu dışarı, çık git gibi kendine yakışan bazı ifadeler kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba yemek yediğimizden bahsetti. Doğrusu bizim kültürümüzde örf ve adetimizde herhangi bir kimseye yemek yediği için insanlar aşağılanmaz.

Bu gün Urfanın en fakir bir ailesine misafir olun, yemek yediğiniz için asla sizi rencide edecek ifadeler kullanmaz. Mademki Ahmet Eşref Fakıbaba yemeğini yedin diyor parti yemeğe davet etse bile bu ifade aşağılayıcı bir ifade olduğundan bende bunun karşılığını vermek için Urfa PTT vasıtasıyla kendisine otuz lira yemek bedelini gönderiyorum. Yediğimiz yemek karşılıksız kalmasın diye.

“Bakan Fakıbaba isterse Ankara’nın En Lüks semtinde Yemek Yedirebilirim”

Ayrıca eğer ister ve arzu ederse Ankaranın en güzel bir lokantasından kendisine yemek ısmarlayabilirim.

Yemem yedirmem diyen Fakıbaba camimizi kimlere yedirdi bunun hesabı da verilmelidir.Ahmet Eşref Fakıbabaya gönderdiğim yemek bedelinin makbuzu elimdedir. Eğer eksik göndermişsem bana bildirsin üstünü tamamlarım. Bu durumu değerli Urfalı kardeşlerime bildiririm. Saygılarımla.”diye konuştu.