İKBAL, ESKİ BAŞBAKANA URFA’NIN SORUNLARINI İLETTİ

Geçen hafta Eski Başbakan Yıldırım,  Abdulkadir İkbal ile İş adamı Remzi Türkmen’i Ankara Dikmendeki evinde ağırladı.

Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Başkanı ve Milat Gazetesi yazarı Abdulkadir İkbal, Ziyarette Şanlıurfa’nın sorunlarının yazılı olduğu mektubu Eski Başbakan Binali Yıldırım'a verdi. Şanlıurfa'nın sorunları yazılan önerilerinde şu görüşlere yer verdi; Belediyelerin İmar Komisyonu tarafından alınan kararlar gereğince okul hastane camii sağlık merkezleri gibi yerlerin ayrılması halinde bu yerlerin tapularının ilgili birimler adına kesilmesi.

Sayın Reisi cumhurun Kürtlerle ilgili verilmesi tasarlanan bazı hakların Şimdilik buzdolabına konulduğu cihetle buzdolabının açılarak gerek PKK ve gerekse HDP bir kenara bırakılıp halkla bütünleşme yolunda çalışmalar yapılması.

Suriye ile ilgili elde edilen büyük başarının ekonomiye kazandırılması için Suruç, Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin gümrük kapılarının açılmasını sağlanması.

Ak Partinin bir yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bunun olabilmesi için toplumda karşılığı olan insanların ön plana çıkarılarak partiye kazandırılması daha anlamlı hizmetlere vesile olacaktır.

Aile ve kadınlarla ilgili çıkarılan bazı kanunlar aile yapısını tahrip etmiştir. Bunun düzeltilmesi için yeniden çalışmaların yapılması. Şeklinde önerilere yer verildi.

MEHMET CANBEK