“HÜKÜMETİN DESTEĞİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

Geçtiğimiz günlerde esnafa ödenmeye başlayan destekler ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun şu görüşlere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde pandemiden dolayı mağdur olan üyelerimize Ticaret Bakanlığı bin lira gelir desteği 750 lira da kira desteği olmak üzere aylık 1750 lira 3 ay toplamda 5250 lira destekleme verdi. Bundan dolayı basit usul mükelleflerimiz, okul kantinci üyelerimiz, kırtasiyeci üyelerimiz müracaat ettiler onaylanmaya başlandı.

BAŞKAN ALTUN’DAN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Paralar peyderpey ödenmeye başlandı. Muhtemelen 10-15 güne kadar hepsi onaylanacak ve herkes parasını almış olacak. Verilen 5250 lira yetersiz de olsa sağ olsun Devletimiz bu kara günde bu zor günde üyelerimize can suyu yerine geçecek olan bu parayı verdi. Ben hükümetimize, yetkililere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

BORÇU OLANLAR YAPILANDIRSIN

Geçmişte vergi dairesine maliye borcu olan, vergi borcu olan, SSK borcu olan, bağ-kur borcu olan, trafik cezası, emeklilik borcu olanlara üyelerimize buradan duyuru yapmak istiyorum. 31 Ocak tarihi son gün 31 Ocak kadar yapılandırma imkanları var. Müracaat edip de peşin ödeyenlere gecikme faizini 90 lara kadar silinmesi imkanı var. Bu sebepten dolayı hem üyelerimize duyuruyoruz, hem de müracaat etsinler onların faydalarına olacaktır. Son güne bırakmadan bir an önce müracaat etmelerinde yarar görüyoruz. Herkes borçlu olduğu kuruma gitsin bir an önce müracaat etsin, borcunu yapılandırsın, varsa peşin ödesin, yoksa taksitlendirme yapsın.” Dedi.

MEHMET ER