HOLLANDALI GÜRBETÇİ SAGLIĞINA URFA’DA KAVUŞTU

Türkiye ve dünyada hızla artan obez nüfus nedeniyle bu hastalıkla mücadele konusunda da adımlar atıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından çağın hastalığı olarak kabul edilen hastalığın tedavisi anlamında Şanlıurfa ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide küçültme ameliyatları yapılıyor.

Bunlardan biri de Hollandalı 145 kilolu Gurbetçi Alev Ersöz, yaşadığı kilo sorunlarından kurtulmak için Şanlıurfa ve Eğitim Araştırma Hastanesine tedavisi için başvurdu. Hastanede Genel Cerrah Uzmanı Dr. Hasan Elkan tarafından yapılan operasyon başarıyla geçti.

Hollandalı Gurbetçi Alev Ersöz,Hollanda'dan geliyorum 145 kiloyum kayınbabamın tavsiyesi üzerinde Hasan beyle tanıştık Şu an için her şey gayet yerinde gidiyor. orada Yaklaşık 5 aydan beri Hollanda'da ameliyat üzerinde uğraşıyorum herhangi bir faydası sağlayamadığınız için kayınbabam kızım çık gel dedi. Ben de hastaneye geldim Şu anda Türkiye'de Şanlıurfa'da ameliyat olacağım için herhangi bir tedirginlik korkum yok"dedi.

Genel Cerrah Uzmanı Dr. Hasan Elkan," Şanlıurfa ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugüne kadar yaklaşık 2 yıl içerisinde 280 civarında toplamda dipeğer hastane ile beraber 430 civarında obezite gerçekleştirmiş bulunmaktayız, biz rutin olarak perşembe günleri 4 vaka hasta alıyoruz. Hollanda'dan bir hastamız geldi, bu hastamızındı obezite cerrahisini yaptık, bir sıkıntımız olmadı. Yurtdışından gelen bu 6 haftamızdır" dedi.