Hilvanlılar İstanbulda Buluştu!

İstanbul’da bulunan Hilvanlılar ve Urfalı hemşerilerimizin yanı sıra yüzlerce vatandaşın katılım gösterdiği geceye Urfalı bazı işadamları, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve köy muhtarları katıldı.

Programın başında oynatılan slayt gösterisi katılımcılar duygulandırırken programın devamında söylenen Urfa yöresine ait Kürtçe ve Türkçe türküler geceye katılan misafirlere adeta Hilvan havası yaşattı. Geceye dair açıklama yapan Şanlıurfa Hilvanlılar Dayanışma Derneği (HİL-DER) başkanı Mehmet Taşiyan; ‘’öncelikle bizi bu gecede yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepimizin büyüğü olan saygı değer abimiz Abdulkadir Özbek’in öncülüğünde 1999 yılında hilvan yardımlaşma ve dayanışma derneğinin kurulması ile her sene Hilvanlılar ailesi olarak İstanbul gibi bir metropolde bir araya geliyoruz Hilvanlılar olarak çok köklü bir dernekçilik kültürümüzün olmamasına karşın bundan önce bu görevi üstlenen rahmetli Abdulkadir Özbek, Veysi Tetik, Abdullah Bayuk, Mehmet Koreli ve yönetimlerinde yer alan değerli hemşerilerimizin katkı ve özverileriyle bu etkinlikleri yapabilecek konuma geldik. Huzurunuzda emeği gecen bundan önceki başkan ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum rahmete göçmüş olanlara Allahtan rahmet diliyorum’’ dedi. Konuşmasına devam eden Başkan İstanbul ve yaşam koşullarından kaynaklı yapmak isteyip yapamadığımız çok eksiğimiz, ulaşmak isteyip ulaşamadığımız çok hemşerimiz mutlaka vardır. Her Hilvanlı bilmelidir ki İstanbul'da bir ailesi vardır. Derneğe adım attığı zaman mutlaka o sıcaklığı his edecektir. Bu büyük Hilvan ailesinin fertleri olarak hepinize tekrardan hoşgeldiniz diyor saygılarımı sunarım dedi.

Hilvanlılar Dayanışma Derneği (HİL-DER) başkanı Mehmet Taşiyan’a ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar dileriz.