HİLVAN ÇİFTÇİSİ SU BEKLİYOR!

Sulama projelerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten çiftçiler, Atatürk Barajı burnumuzun dibinde bu çok önlemli rahatlıkla alınabilir ama yıllardır biz sulamadan faydalanamıyoruz. Dediler.

Hilvan çiftçisinin en büyük sorunu sulamanın gelmemesi her seçim öncesinde kendilerine söz verilmesine rağmen bir türlü suyun gelmediğini belirten bölge çiftçilerinden İsmail Gelez, Bize verilen söz 2019 yılında suyun geleceği yönünde, İnşallah biran önce ve tarlalarımızı sulayarak bereketli ürünler elde ederiz. Dedi.

Atatürk Barajı hemen yanımızda fakat faydalanamıyoruz.

Su olmadığı için kuru tarım yapan çiftçiler arazilerine fıstık ve badem ağaçları ekerek verim elde etmeye çalışıyorlar. Bu ağaçların sulaması içinde tanker ile su getirip suladıklarını belirten bölge çiftçisi Gelez, Atatürk Barajı hemen yanımızda fakat faydalanamıyoruz. Bu yüzden ekdiğimiz ağaçlarıda tankerlerle suluyoruz. Her seçim öncesinde bize sözler verildi. En fazla köyü barajın suları altında kalan, en fazla göç alan Hilvan İlçesi olmasına rağmen hala su gelmedi. Şanlıurfa’nın birçok ilçesi suyla buluştu ama Hilvan çiftçisi hala su bekliyor. Diyerek sitem ettiler.

MEHMET ER