“Hikmet Şairi (Urfalı Şair Yusuf Nabi” paneli düzenlendi

Moderatörlüğünü TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma AĞAÇ’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Ekrem Bektaş ve Prof. Dr. Kaplan Üstüner’in panelist olarak katıldılar.

Harran Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdiği panelde “Hikmet Şairi (Urfalı Şair Yusuf Nabi) Urfalı Nabi"nin hayatı anlatıldı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özcınar, İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, öğretmenler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Sarmış ve Eyyüp Azlal’ın Nabi’nin eserlerinin okunması ile başlayan programda daha sonra panelistlerin öz geçmişlerinin okunması ile devam etti.

Panelle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, Öncelikle bu panele yoğun katım gösteren şiir, edebiyat dostlarına herkese teşekkür ediyorum. Bu panel Urfalıların büyük bir amacının, küçük bir parçası.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi, Urfalı Şair Nabi’nin, Harran Üniversitemizde bir enstitüsünün kurulmasını istedik. Bunun için önce bir araştırma merkezi arkasından enstitüsünün kurulması için karar aldık. Bu karardan sonrada rektörümüze sözlü ve yazılı olarak arz ettik. Kendisi de bu isteği olumlu karşıladı resmi işlemleri yapmaya hazır olduklarını ancak edebiyat hocalarımızın yapacağı çalışmalar ile böyle bir şeyin içersinin doldurmaları gerektiğini söyledi. Bununla ilgili olarak hocalarımızla görüşleler başlattık. İnşallah bu görüşmeler, çalışmalar başarıya ulaşacak. Harran Üniversitesinde Şair Nabi’nin şiirlerinin açılımlarının yapıldığı, hayatı ile alakalı üniversite tezlerinin yapıldığı bir kurumsal ortam oluşacaktır. Hedefimiz budur. Bu kapsamda Şair Nabi’nin anıldığı bir kültür ortamı oluşturmak istedik. Bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve İlçe Belediye Başkanlarını ziyaret ettik. İnlaşşah belediyelerimizde bu kapsamda programlar düzenleyecekler. Panele katılan tüm Edebiyat, şiir dostlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Dedi.

MEHMET ER