“HERGÜN KESİLEN ELEKTRİKLER MİLLETİ ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Sürekli kesilen elektrikler milleti perişan ediyor diyerek sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa DP il Başkanı Mustafa Polat şu görüşlere yer verdi: “Yıllardan beri bir türlü çözülemeyen ve her gün kesilen elektrikler Milleti perişan ediyor.

Her gün, her yerde Millet bizi arıyor.

Çiftçi, besici, esnaf, sanatkâr, sanayici, Aileler, öğrenciler, ev hanımları iş yapamıyor günlük ihtiyaçlarını karşılamıyor.

Çekini, senedini ödeyemiyor zaten bu pandemi milletin hayatını perişan etti bilindiği gibi her şey elektrik ile oluyor bu elektrik de onun kamburu olmuş.

Özelleştirme yapılmadan Devletin elinde iken daha iyiydi.

2013 yılında Özeleştirme yapıldı İhaleye giren bu firma yüz de 70 kacak oranına göre teklif vermişti ve ihaleyi kazandı.

İhaleyi Alan firma verdiği sözde  " 2- 3 yıl sabredin kaçak oranını düşürdükçe Devlet de, Firmada para kazanacak ve bu 2- 3 yıl içinde elektrik kablolarını yer altına alacak ve bu konuda büyük yatırımlar yapacak 24 saat kesintisiz elektrik verecek ve 24 saat Urfa hep aydınlık içinde olacaktı.

İhaleyi Alan firma aradan geçen 7 yıla rağmen verdiği sözlerlerin hiç birini yerine getirmedi.

Millet her geçen yıllı arar hale geldi.

Yetkili firma sürekli zam yapmaktan ve para kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor.

Yetkili firma artan nüfusa göre yatırım yapmıyor, eskiyen kabloları yeniletmiyor, güçsüz ve yetersiz elektrik şebekeleri güçlü hale getirmiyor.

Bilhassa iktidar Milletvekillerini ve tüm yetkilileri firmanın 2013 yılında verdiği sözleri bir an önce yerine getirmesi için uyarmasını talep ediyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET CANBEK