HEMUDİ “URFA’DA İKİ ÜLKE BİR HALK YAŞIYORUZ”

Özelikle husumetli olan olayları ve Aileler arasındaki sulhu için çalıştıklarını, Urfa’da birçok Suriyeli Aileyi barıştırdıklarını, Bununda Urfa’da iyi derecede kabul gördüğünü belirten Hemudi

“Bizim amacımız insanlarımızın sorun sıkıntı yaşamamasını önlemek. Suriyeli vatandaşlarımız bizleri kanaat önderi olarak bizleri kabul ediyorlar. Bizde Suriyeli vatandaşlarımız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız arasında da köprü görevini yapıyoruz. Her konuda onlara laik olmaya çalışıyoruz. Sorunları minimize etmenin derdindeyiz.

En önemli görevimiz Suriyeli ve Türkiye vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak.

Bunuda başardığımızı şimdi görüyoruz.

Sayın Valimiz Abdullah Erin ve Diğer mülki amirlerimizin katkısıyla yardımlarıyla adaptasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bunun meyveleriniz şimdi görüyoruz.

Başka bir görevimiz ise Suriyeli İşadamların ve yatırımcıları Urfa’ya ve Türkiye çekmeye çalışıyoruz. Burada okullar farikalar açmasını istiyoruz.

Bizler Suriyeliler olarak kendimizi burada ev sahibi olarak his ediyoruz. Suriyeli Aşiretler ve Urfalı aşiretler arasında ’da bir diyolağ köprüsü kuruyoruz. Biliyorsunuz bizde (suriyede) aşiretler daha etkindir. Aşiretler arası diyaloğun üst seviyede olmasını istiyoruz… Aynı şekilde İzmir’da yaşayan ve amcam olan Mustafa Şeyh Sehen aynı şekilde orada yaşayan yabancı misafirleri topluma kazandırmak için mücadelesine devam ediyor. Biz bunları Türkiye’nin her tarafına yayarak Türkiye’de ki misafirler köprüsünü her tarafa yaymak istiyoruz.  

Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, Mülteciler konusunda çok aktif olarak çalışıyor, bizler Suriyeliler olarak bunu görüyoruz Müdür beye ve ekine çok teşekkür ediyorum…

Burada iki Ülke bir halk gibi yaşıyoruz.” Diye görüşlerini dile getirdi.

MEHMET CANBEK