HDP İL YÖNETİMİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Eş Başkanı Halil Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Babaoğlu gazetemizi ziyaret ederek Yeniurfa Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Canbek ve Haber Merkezi Müdürümüz Mehmet Er ile çalışanlarla sohbet etti.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan İl Başkanlığı kongresi sonrasında göreve gelen İl yönetimi çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa’da bulunan gazeteleri, TV’leri ve ajans temsilcilerini ziyaret edeceklerini belirten İl Eş Başkanı Akbaş, Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde basın kuruluşlarının yanında Şanlıurfa’da faaliyet gösteren STK’lar ve kanaat önderlerini de ziyaret ederek yerel seçimler öncesi fikir alışverişinde bulunmak istedik dedi.

Yapılan ziyaret ve yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Halil Akbaş şunları söyledi; Biz Şanlıurfa’da faaliyet gösteren basın kuruluşları başta siz olmak üzere ziyaretlere başladık.

HDP OLARAK SEÇİM STARTINI VERDİK

Urfa’da bulunan STK, Kanaat önderleri, basın temsilcileri ve halkımızla birlikte bu seçim çalışmalarını yapacağız. Bizim için bu ziyaret edeceğimiz kişilerin görüşleri önemlidir. Biz bunlarla birlikte bir istişare yaparak onlarında bizim önümüze koyacağı bir persenktif ile birlikte üzerinde tartışarak bir çıkış yolu bulup bu şekli ile siyasetimizi yürütmeye çalışacağız. Hiç kimseye zarar vermeden, huzurlu barışçıl, demokratik ortamda bu seçiminde gitmesini talep ediyoruz. Olumsuzlukların yaşanmasına bizler müsaade etmeyeceğiz. Bir huzur içersin de birlikte çalışan her parti kendi siyasi düşüncesini, fikrini, projelerini bu halk için sunmalı her şey halk için diyoruz. Biz halk için, ülkemiz için çalışıyoruz. Bizim mesajımız çalışmalarımız bu yöndedir. Kimsenin etkisinde kalmadan projeleri görerek, benimseyerek düşüncelerini ifade etmelerini ve sandığa yansımasını talep ediyoruz. Hep birlikte halkımız ile birleşerek çözüm üreterek bizde bu kentte varız belediye başkanlıklarına adaylarımız olacak. Özellikle Büyükşehir’i yönetmeye de talibiz. Her kesimin düşüncesine ve görüşüne açığız. Bu şekilde çalışmalara devam edeceğiz.

İTTİFAK ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Genel merkezimiz tarafından ittifak yönünde çalışmalar yapılıyor. Çeşitli görüşmeler yapılıyor. Mutlaka bazı yerlerde gereklidir. Bizde yerelde bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Kanaat önderleri, basın kuruluşları ve halikımızın görüşüne baş vurarak ortak bir aday çıkarmaya çalışacağız. Bizimde görüşmelerimiz olacak bu görüşmelerin sonucunu genel merkezimize ileteceğiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yeniurfa Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Canbek’de ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Halil Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine gazetemizi ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum. Bir yerel seçim yaklaşıyor. Bu seçimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ye çalışmalarında başarılar diliyorum. Dedi.

RAMAZAN GÜLER